Muuseumiasutaja näitab juubeli puhul nukukogu

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu mänguasjamuuseumi direktor Triin Vaaro (vasakul) ja muuseumi asutaja ja esimene direktor Tiia Toomet.
Tartu mänguasjamuuseumi direktor Triin Vaaro (vasakul) ja muuseumi asutaja ja esimene direktor Tiia Toomet. Foto: Merili Nikkolo

Kolmapäeval, 8. veebruaril kell 17 avab Tartu Mänguasjamuuseum näituse "Nukurahvas Tiia Toometi kogust" ning esitleb Toometi kaht uut raamatut.

Näitusel on Tiia Toometi nukukogusse kuuluvad rahvapärased nukud ja mänguasjad nii Eestist kui ka teistest maadest: maagilise väega nukud, kunstnikunukud ning erinevad miniatuursed nukud ja pisiesemed. Tiia Toomet on öelnud: "Ühte võin küll kinnitada – iga oma nukuga on mul isiklik suhe. Mu kogus ei ole midagi juhuslikku, tean kõikide asjade päritolu ning võin rääkida, mille poolest nad minu jaoks olulised on. "

Kirjastus Tammerraamat esitleb samal päeval trükilõhnalist raamatut "Vanaduse võlud" ning kirjastus Petrone Print "Parimate palade“ sarjas ilmunud lasteraamatut "Vingus näoga klouni pihtimus". Esitlusel saab uudistada ka kirjastuses Karrup aasta lõpul taasilmunud Tiia Toometi kirjutatud ja Mare Hundi illustreeritud raamatut "Karjakuninga mängud".

Näituse ja raamatute esitlusega tähistab Tartu Mänguasjamuuseum muuseumi asutaja ja esimese direktori Tiia Toometi 70. sünnipäeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles