Äkksurm tõi 100 000 eurose hüvitise

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lauri Kulpsoo / Postimees

Swedbank Life Insurance SE hüvitas 2016. aastal oma klientidele trauma, invaliidsus- ja surmajuhtumitega seoses rekordilise summa – kokku maksti välja üle 2 230 000 euro. Aasta suurim väljamakse oli tehtud seoses inimese äkksurmaga – hüvitis ületas 100 000 eurot.

Swedbanki elukindlustuse valdkonnajuht Kadri Rummi sõnul on peamisteks traumakaitse väljamaksete põhjusteks jätkuvalt hüppeliigese traumad, õmblust vajavad lõikehaavad ja varba-või sõrmeluu murrud. „Järgnevad õnnetud kukkumised libedaga või kõrgemalt kukkumised, näiteks katuse parandamisel tellingutelt, redelilt või trepilt. Ka möödunud aasta suurim makstud traumakaitse hüvitis (6762 eurot) oli seotud kõrgelt kukkumisega, mis põhjustas inimesel tõsiseid peavigastusi ja mitmeid luumurdusid. Kokku on seoses traumadega aasta jooksul välja makstud ligi 330 000 eurot, keskmine hüvitise summa oli 310 eurot,“ sõnas Rumm ning lisas, et meestega juhtub jätkuvalt rohkem õnnetusi - möödunud aastal moodustas meeste osakaal traumajuhtumites 72%.

Üsna suur osa meeste traumadest oli tema sõnul seotud koduste remonditöödega. "See, et Eesti mehed soovivad ja oskavad oma kätega midagi teha, on kindlasti väga positiivne, kuid ka koduste remonditööde puhul tuleb olla ettevaatlik ja õnnetuste vältimiseks tasub järgida elementaarseid ohutusreegleid.“

Rummi sõnul saab klientide tagasiside ja erinevate uuringute põhjal väita, et kuigi paljud kliendid sõlmivad elukindlustuslepingu mõeldes ootamatu õnnetuse peale, on surmajuhtumite korral peamiseks väljamakse põhjuseks jätkuvalt haigus. „Haigustest tingitud väljamaksed moodustasid möödunud aastal 66% ning need olid valdavalt seotud pahaloomuliste kasvajatega ja südame-veresoonkonna haigustega. Väljamaksed olid seotud inimestega vanusevahemikus 21-64 aastat.

Aasta suurim, üle 100 000 eurone hüvitis oli makstud seoses kliendi äkksurmaga, laenukindlustuse leping oli sõlmitud vähem kui aasta tagasi,“ lisas Rumm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles