Fotod näitavad nihestatud ülikoolilinna

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomkiriku varemete juures tenniseväljakute kohal kihutavad skuutrid on Juhan Voolaid pildistanud umbes viis aastat tagasi Anne kanalil peetud võistlusel. Ta ütles, et selle pildi ühendamine toomkiriku varemete pildiga ei olnud väga karm töö, varem tehtud foto sobis sinna väga hästi. Mõnedki pildi vaatajad on autorile rääkinud, et on tundnud selle foto ees kummalist veekogu sügavuse elamust.
Toomkiriku varemete juures tenniseväljakute kohal kihutavad skuutrid on Juhan Voolaid pildistanud umbes viis aastat tagasi Anne kanalil peetud võistlusel. Ta ütles, et selle pildi ühendamine toomkiriku varemete pildiga ei olnud väga karm töö, varem tehtud foto sobis sinna väga hästi. Mõnedki pildi vaatajad on autorile rääkinud, et on tundnud selle foto ees kummalist veekogu sügavuse elamust. Foto: Juhan Voolaid

Mis oleks, kui Tartu raekoda paikneks Annelinnas, Kaarsild Toomemäel või linnas maanduks hiiglaslik vares? 

Just selliseid küsimusi püstitab näitus "Nihestatud Tartu", mida veel 26. veebruarini saab vaadata Tartus Tasku keskuse aatriumis. 

Kokku on näitusel Juhan Voolaiu 17 fototöötlust, mis paiskavad segi Tartu elemendid mängides mõttega "mis oleks kui" ning ilmestades tavapäraseid vaateid tavapäratute dominantidega.

Voolaid on varem Tartu Postimehele öelnud, et näituse idee sai ta Toomel tähetorni juures jalutades, kui talle jäi taas silma Struve monument, mis on talle lapsepõlvest peale tundunud pesulõksu moodi. "Mõtlesin, et panengi siis pildile ehtsa pesulõksu ja vaatan, mis saab. Kui mulle tundus, et pilt tuli hästi välja, ja ka mu lähedastele meeldis, hakkasin ideid koguma. Mõned jäid täide viimata, aga ma ei saa neist rääkida, sest võibolla ma tulevikus ikkagi olen võimeline neid tegema," ütles Voolaid Tartu Postimehele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles