Helilooja Ester Mägi tähistab 95. sünnipäeva

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ester Mägi
Ester Mägi Foto: Toomas Huik

Teisipäeval, 10. jaanuaril kell 19 toimub Niguliste muuseum-kontserdisaalis helilooja Ester Mägi 95. juubelile pühendatud kontsert.

Ester Mägi teosed on ligi seitsekümmend aastat kujundanud meie muusikamaailma, rikastades seda paljude helitöödega. Tema muusika on tunnetuslikult oma, me südametele ja juurtele lähedal. Juubelikontserdil kõlavad helindid kuuluvad helilooja küpseimate viljade aega ning esindavad koosseisudelt küllap tema lemmikvaldkondi - erinevate värvidega kammer- ja koorimuusikat.

Tunniajasel kontserdil esinevad Helen Lokuta, Mati Turi, Martti Raide, Urmas Vulp, Aare Tammesalu, Andres Uibo, Peep Lassmann ning Keelpillikvartett Prezioso ja Estonia Seltsi Segakoor Heli Jürgensoni dirigeerimisel. Esitamisele tuleb nii koori- kui instrumentaalmuusikat, teiste hulgas on kontserdikavas näiteks „Vesper“, „Lapimaa joiud“, „Siin mu rõõmumaa“, „Hommik Tehumardil“ aga ka mitmed teised Ester Mägi teosed.

Klassikaraadio vahendusel on võimalik kuulata ka otseülekannet kell 19.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles