Toidupank vajab riigi tuge

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toidupank
Toidupank Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Riigikogu toidupanga toetusrühm tervitab otsust, et riik suunab järgmisel aastal toiduabi jagamiseks 90 000 eurot. 

Toidupanga toetusrühma esimehe Lauri Luige sõnul täidab üle-eestiline  toidupankade võrgustik ülimalt olulist ja tänuväärset rolli.

„Otsisime Riigikogu toetusrühmas võimalusi, kuidas toidupanka täiendavalt rahastada. Toidupank aitab igapäevaselt paljusid Eesti peresid, et ka nende toidulaud oleks kaetud ja lapsed saaksid söönuks,“ lausus ta.

„Seetõttu on ainumõeldav ja elementaarne, et ka riik seda ettevõtmist toetab,“ märkis Luik. „On hea tõdeda, et Hasartmängumaksu Nõukogu eraldas SA Eesti-Hollandi Heategevusfond 2017. aastaks Toidupangale 90 000 euro suuruse tegevustoetuse.“

Toidupanga tegevjuhi Piet Boerefijni sõnul asutati Eesti toidupank kuus aastat tagasi ja praeguseks tegutseb üle Eesti 14 toidupanka, mis jagavad iga nädal toiduabi üle 9000 inimesele.

„Sel aastal on meie käive 1,1 miljonit kilo toitu, millele lisandub veel 800 000 kilo Euroopa toiduabi, mida jagame toimetulekuraskustes inimestele,“ lausus ta.

„Toidupankade töö toimimisele annavad iga nädal oma panuse mitusada vabatahtlikku ning inimesed ja firmad, kes toidukaupa annetavad. Omavalitsuste ja riigi finantsiline toetus aitab tagada toidupankade ladude ja transpordi jätkusuutliku toimimise. Täname kõiki selle toetuse eest!“

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles