Aastate lisandudes väheneb soov riskida

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi asjaolu, et nooruses tehtud tempe aastate lisandudes enam ei proovita, võib seostada elukogemuse ja tarkusega, on nüüd leitud seoses ka aju hallaine hulgaga.
Kuigi asjaolu, et nooruses tehtud tempe aastate lisandudes enam ei proovita, võib seostada elukogemuse ja tarkusega, on nüüd leitud seoses ka aju hallaine hulgaga. Foto: x

Mida vanemaks inimesed saavad, seda vähem riske nad tavaliselt võtavad. Kuigi tendentsi võib seostada pealiskaudselt ka lihtsalt vanemaks ja targemaks saamisega, viitavad nüüd aju-uuringud, et seda võib seostada hallaine ruumala vähenemisega.

Novaator vahendab uurimistööd, mis näitas, et riskivalmidus seostus tugevalt aju hallaine hulgaga parema kiirusagara tagaosas. 

„Ajuosa on seostatud varasemates uuringutes just riskide hindamise ja võtmisega ning tõenäosusi puudutavate arvutuste tegemisega. Kuigi antud juhul ei saa me kindlalt öelda, millist funktsiooni see täpselt täidab,'' selgitas Michael Grubb Connecticutis asuvast Trinity kolledžist

Tulevikus loodetakse seostada hallaine hulka näiteks tervise ja sotsiaaleluga seonduva riskikäitumisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles