Vuntsikandja annab naisele vedruga musi

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urnas Luik

Moodne mees on praegu habeme ja vuntsidega. Gunnar Asper on elupäevad vuntsikandja olnud. Mees viskab nalja, et see meeldib naistele, pidavat vedruga musi saama.

Pärnu ranna rajaoonis asub üks linna uusimaid juuksuriärisid „Viigi juures”, kus juuksuriteks Eke Andresson ja Tõnu Viik. Eke on töötanud juuksurina 18 aastat ja Tõnu üle 25 aasta.

Mida soovitavad suvepealinna juuksurid salongi saabuvale pensionärile, kel soov värskema väljanägemise järele?

Modellidena nõustusid esinema pärnakad Sirje Ossipov ja Heidi Hansalu, Mihail Šorin ja Gunnar Asper.

Korrektsus üle kõige

Mihail Šorin ehk Miša, nagu teda Räämakate tantsurühmas teatakse, on Sindi mees ja arvab, et vormis hoidmiseks on pensionäril paras neli tundi päevas end liigutada: kohaliku kommunaalosakonna hooldustöötajana trimmerdab ta suviti muru ja hoiab korras ujulat, ajab sügisel puhuriga lehehunnikuid kokku ja teeb talvel liuvälja. Nooremana töötas Mihail plekksepana.

Mis puudutab soengut, siis kammi mees ei kasuta – laseb lihtsalt sõrmedega läbi oma võimsa paruka. „Kolme nädala tagant lõikab mu oma proua mul juukseid ja disainib habet. Teeb seda silma järgi ja nii, kuidas välja kukub,” kirjeldab Miša.

Tõnu Viigi juuksuritoolile istudes märgib ta möödaminnes, et tema moodne olla ei taha, lõikus olgu näo, mitte moe järgi.

„Meestel on vanemas eas korrektsus kõige tähtsam. Hooldatud ja lühike juus on ilus ja meestel on praegu moes tukad,” lausub Tõnu Viik. Ja suve hakul tuleks talvekarv maha tõmmata, et kael päikest saaks.

Salong „Viigi juures” asub otse supelranda viival puiesteel ning sagedased kliendid on Pärnus puhkavad välismaalased, peaasjalikult soomlased. Soome mehed, kel juuksed hallinema kipuvad, armastavad neid värvida. Nad on väga julged ja tahavad, et juus oleks naturaalset värvi ning proovivad esmalt omal käel värvimisega toime tulla. Tulemus on tavaliselt päris hull ning Tõnu üritab siis neile selgeks teha, et ärgu värvigu. Kui hallid juuksed värvida tumepruuniks või mustaks, tekib paari nädalaga juustesse reetlik rant. Üldiselt on juuksekasv päritav. Kes nõukogude ajal raketiväes teenis ja kiiritada sai, selle juuksed on muidugi hakanud kaduma, naljatab Viik. Vanusega tükivad pikemad karvad välja turritama ninast, kõrvadest ja kulmudestki, seda nii meestel kui ka naistel. Juuksur aitab neistki tülikatest karvadest vabaneda.

Praegu on meestel moes habe ja vuntsid. „Üks asi on kanda habet, teine lihtsalt karvane olla. Ilus habe on äge!” märgib juuksur. Värske lõikus ja stiilselt pügatud habe muudavad Mišat tundmatuseni – temast saab poole tunniga pilkupüüdev soliidne härrasmees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles