Kas massaaž aitaks vererõhku alandada?

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kaasajal kasutatakse hüpertensiooni raviks kõige enam farmakoloogilisi meetodeid, kuid neil esinevad kõrvaltoimed. Üheks mittefarmakoloogiliseks ravimeetodiks on välja pakutud massaaži ehk süsteemset pehmete kudede manipulatsiooni, mille eesmärk on kutsuda esile füsioloogilisi muutusi veresoonkonnas, lihaskoes ja närvisüsteemis, vahendavad Terviseuudised.

Massaažiliike on väga palju ja kõik ei pruugi kutsuda esile vererõhu langust. Osade massaažitehnikate puhul keskendutakse pigem lihaste mõjutamisele, teiste puhul mõjutatakse ainult nahka. Massaaži peetakse üldiselt ohutuks ning see peaks sobima enamikele inimestele, kuid on olemas teatud massaažiliigid, mille puhul peaks teatud seisunditega ette vaatama.

Massaažid, milles rakendatakse suurt füüsilist jõudu, näiteks süvakoe massaaž, ei pruugi kõikide seisundite (süvaveeni tromboos, haavad, luumurrud, osteoporoos) puhul sobida.

Loe lähemalt SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles