25 aastat tagasi hakkasid tööle esimesed perearstid

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perearst Diana Ingerainen.
Perearst Diana Ingerainen. Foto: Ergo Kuld

Laupäeval, 3. detsembril tähistas Eesti Perearstide Selts (EPS) oma 25. sünnipäeva. Seltsi juhi  Diana Ingeraineni sõnul pandi seltsi loomisega alus ka peremeditsiini erialale. 

Diana Ingeraineni sõnul hakkasid 25 aastat tagasi tööle esimesed perearstid, kelle toonased pisimad patsiendid tulevad täna vastuvõtule juba oma lastega. 

„Ühtaegu tore, kuid ka vastutusrikas, on näha, et patsiendi jaoks on tema perearst peamine usaldusisik terviseküsimustes,“ ütles Diana Ingerainen.

„Aastate jooksul on kasvanud ka patsientide teadlikkus ja kõik need ootused kokku nõuavad perearstilt pidevat enesetäiendamist. Meie eesmärk on pakkuda parimat võimalikku perearstiabi, mis annaks rahvale kvaliteetseid eluaastaid,“ lisas dr Ingerainen. 

Eesti Perearstide Selts loodi 3. detsembril 1991. aastal Tartus, kui võeti vastu otsus, et uusi eriarste – perearste – hakatakse ette valmistama ka Eestis. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles