Haiglate võrgustumine kogub hoogu

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga haigla.
Valga haigla. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees
  • Tartu ülikooli kliinikum omandab lähiajal Valga haigla aktsiate enamuse.
  • Sama ootab lähiajal ees ka Põlva haiglat.
  • Väikehaiglad ei looda sellest personaliprobleemi kohest lahenemist.

Meditsiini arengusuundadesse sissekirjutatud haiglate võrgustumine kogub hoogu. Tartu ülikooli kliinikum omandab lähiajal Valga haigla aktsiate enamuse. Samad muutused on ees ka Põlva haiglas. 

„Aktuaalne kaamera“ vahendab, et haiglale võib see tähendada teatud teenustest loobumist, kuid patsientidele tuleb kindlustada kodulähedase arstiabi kättesaadavus ka edaspidi.

Põlva haigla võrgustumine on aga möödapäästmatu, nagu on see möödapääsmatu enamikule eesti üldhaiglatele, kuna vähenev elanikkond ning väljarännanud meditsiinitöötajad on tekitanud olukorra, kus üldhaiglates on arstide puudus.

Koostöö regionaalhaiglatega peaks seda leevendama ning andma üldhaiglale kindluse, et kõiki ettenähtud teenuseid, mille alla sünnitus muide ei kuulu, suudetakse pakkuda ka edaspidi.

Haigla personalil pole aga usku sellesse, et kliinikum neid oma arstidega välja hakkab aitama.

„Sellest võrgustumisest ei tule seda võluvitsa, mis nüüd järsku midagi paremaks teeb."

„Sellest võrgustumisest ei tule seda võluvitsa, mis nüüd järsku midagi paremaks teeb. Me peame ikka endiselt ise otsima endale personali, ise olema tublid, siis me saame ka oma patsiente aidata,“ leidis Põlva haigla ülemarst Margit Rikka.

Ka Tartu Ülikooli Kliinikumist tõdetakse, et haiglate lõimumine personaliprobleemi ei kaota, küll aga leevendab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles