Tartus tuleb tasuta rinnauuringute päev

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mammograafiabuss.
Mammograafiabuss. Foto: Marko Saarm
  • Uuringule on ennekõike oodatud 63–70 aastased naised.
  • Uuringul osalemiseks on vajalik etteregistreerumine telefonil 731 9411.
  • Saatekirja vaja ei ole.

Kliinikumi radioloogiakliiniku meeskond korraldab Tartu kesklinnas Tartu Kaubamaja juures laupäeval, 12. novembril kell 10-16 tasuta rinnauuringute päeva. 

Kohal on Eesti Vähiliidu Mammograafiabuss, kus tehakse mammograafiat, ja Tartu Ülikooli Kliinikumi mobiilne diagnostikakabinet, kus vajadusel saab lisaks teha rindade ultraheliuuringut.

Uuringule on ennekõike oodatud 63–70 aastased naised (ka need, kellel pole ravikindlustust), kellel ei ole viimase kahe aasta jooksul rinnauuringut tehtud.

Vabade aegade olemasolul võetakse uuringule ka 45–49 aastaseid (soovitavalt rinnakaebustega) naisi, kellel ei ole rinnauuringut tehtud viimase aasta jooksul.

Uuringul osalemiseks on vajalik etteregistreerumine telefonil 731 9411 (tööpäeviti kell 8–16). Saatekirja vaja ei ole. Sõeluuringu vanusegrupis naistele sel päeval uuringuid ei tehta, sest neid naisi ootame tööpäeviti nii kliinikumi radioloogiakliinikus kui mammograafiabussis vastavalt selle liikumisgraafikule.

Võimalusel võetakse uuringule ka naisi, kes pöörduvad otse Mammograafiabussi.

8. novembril tähistatakse radioloogia päeva, mis sel aastal on pühendatud rinna piltdiagnostikale. Kuna Eestis kutsub Haigekassa ainsana Euroopa Liidus rinnavähi sõeluuringule vaid 50–62 aastaseid naisi, aga rinnavähi haigestumus kasvab pidevalt kuni 74. eluaastani, otsustas Tartu Ülikooli Kliinikumi sõeluuringumeeskond pakkuda Tartu ja Lõuna-Eesti naistele võimalust oma rindu tasuta uurida.

Ka Põhja-Eesti Regionaalhaigla korraldab radioloogiapäeva tähistamiseks laupäeval, 12. novembril tasuta rinnauuringute päeva, mil haigla radioloogid ja radioloogiatehnikud teevad terve päeva tasuta rinnauuringuid, esitamata arveid haigekassale.

Loe pikemalt SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles