Paide eakad näitavad end paljudest tööealistest tegusamatena

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Paide eakate päevakeskuse inimeste sügis on olnud tegus, käidud on nii naaberlinnas Türil, osaletud liikumispäeval kui uuritud suguvõsa.

 

Eakad kiitsid sügise kõige toredamaks ürituseks teistkordse kohtumise Türi Heegeldajate klubiga.

„Küllap kodune, pitsivahune, õdus maja ja kaunis, ülimaitsev, rikkalik lõunalaud ja veel midagi, eesotsas perenaise Liivi Lohvartiga, on nii tõmbav ja inspiratsiooni andev,” pakkusid nad ise. 

Ühistööna valminud seinavaip.
Ühistööna valminud seinavaip. Foto: Erakogu
„Küllap kodune, pitsivahune, õdus maja ja kaunis, ülimaitsev, rikkalik lõunalaud ja veel midagi, eesotsas perenaise Liivi Lohvartiga, on nii tõmbav ja inspiratsiooni andev.”

Kindlasti tekkis ka seekord mõtteid, mida rakendada päevakeskuses, sest eelmisest käigust valmis ühistööna seinavaip, milleks saadi idee just Türi Heegeldajatelt. Igaüks võis vaipa panustada enda heegeldatud lilleõiega, päevakeskuse teksti tikkis logo jaoks Irma Soon ja nii tervitab iga päevakeskusesse sisenejat nüüd kaunis taies.

Piret Maaringu kutsel said eakad osa liikumispäevast Ülejõel, kus osaleti rohkearvuliselt. Sai harjutada kepikõnni õigeid võtteid, teised said tutvuda discgolfiga, millest tekkis juba päris hasart.

Juba on tavaks saanud, et nii kevadel kui sügisel teevad Paide eakad ühise võimlemistunni õues ja seekord olid abivahenditena kasutusel kummilindid. Innukas seltskond nautis päikselist päeva, venitas kummilinte ja tegi rütmika muusika saatel hoogsaid tantsusamme.

Sünnipäevapeol kuulutati välja „Nunnukonkursi" võitja, kelleks osutus salajase hääletuse tulemusena ülekaalukalt Mare Paidla oma vigurtomatite ja „siiami kaksikutest“ kabatšokiga.

Töö käib õmblusringis, käsitööringis valmivad toolipadjad, pajalapid, kaardid, kalendrihoidikud, kinkekotid, järjekorras on helkurid ja need kõik nii endale, jõululaada tarbeks kui päevakeskusele.

Minevikulugude teemaks oli nõukaaegne kaubandus, kes, kust ja kuidas midagi sai hankida. Uus vestlusring võeti hästi vastu ja jätkab uute vanade lugudega.

Helga Lellsaare juhitavas genealoogiaringis jätkavad huvilised oma suguvõsa uurimist.

Meespere ootab juurde koroonamängijaid, et saaks korraliku turniiri maha pidada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles