Ida-Tallinna Keskhaigla kirurgiakliinikus avati uued palatid

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ida-Tallinna Keskhaiglas avati esmaspäeval uued lülisambakirurgia keskuse palatid.
Ida-Tallinna Keskhaiglas avati esmaspäeval uued lülisambakirurgia keskuse palatid. Foto: https://www.facebook.com/Keskhaigla/

Ida-Tallinna Keskhaiglas (ITK) avati esmaspäeval uued lülisambakirurgia keskuse palatid, mis võimaldavad patsientidele senistest veelgi paremaid keerulistest operatsioonidest taastumise võimalusi.

Täna avati ITK kirurgiakliinikus renoveeritud lülisambakirurgia palatid, mis loovad patsientidele varasemast paremad ja mugavamad tingimused operatsioonidest taastumiseks. Lülisambakirurgia keskuse juhataja, dr Taavi Toomela sõnul on oluline ka see, et nüüdsest on õed patsientidele veelgi lähemal, mis parandab omakorda nii haige ja õe omavahelist kommunikatsiooni kui ka patsiendi jälgimise ja abistamise võimalusi.

Lülisambakirurgiaga on Ida-Tallinna Keskhaiglas ühtekokku tegeletud juba üle poole sajandi. Oma keskuse loomiseni jõuti seitse aastat tagasi soovi ja vajadusega teha kõikide lülisambahaigetega süstemaatilist ja põhjalikku tööd.

Lülisambakirurgia keskuse loomine ja arendamine on olnud ITK jaoks märkimisväärse tähtsusega. Keskuses opereeritakse aastas üle 300 patsiendi ning tehakse ligi 700 lõikust. Kuigi keskuse juhataja dr Toomela sõnul on Eestis tegelik vajadus veelgi suurem, loodab ta, et uued ruumid aitavad lülisambakirurgia tööd Ida-Tallinna Keskhaiglas veelgi efektiivsemaks muuta.

Hetkel töötab noores ITK lülisambakirurgia keskuses neli arsti – lisaks keskuse juhatajale dr Toomelale veel dr Tanel Vahopski, dr Rasmus Allikvee ning dr Greete Pedai ning koos tehakse kõige keerulisemaidki operatsioone. Ühe tulevikueesmärgina näeb keskuse juhataja, et meeskonnas võiks töötada 6-10 lülisambakirurgi, kellest igaüks oleks oma erialale kitsamalt spetsialiseerunud ning kaetud oleks ka ööpäevaringne erakorraline töö üle Eesti.

Lisaks palatitele valmisid kirurgiakliinikus ka uued arstide tööruumid. Kliiniku juhataja, dr Andrus Araku sõnul hõlbustavad uued tööruumid töötajate omavahelist suhtlust ja koostööd. „Lülisambakirurgia on teinud haiglas lühikese ajaga väga suure arengu. Ühendades lülisambakirurgia ja kirurgiakliiniku teiste erialade arstid ning tuues nende tööruumid üksteisele lähemale, saame arendada interdistsiplinaarset koostööd, mis on meditsiinivaldkonnas äärmiselt oluline,“ kirjeldas dr Arak.

Kirurgiakliiniku ruumide avamisele oli kutsutud ka kunstnik Rein Meresaar, kes möödunud suve lõpul just ITK lülisambakirurgia keskuses operatsioonil käis. Kunstnik oli arstide tehtud tööga sedavõrd rahul, et soovis omalt poolt arste tehtud töö eest tänada. Nii toimus avamisel ka Meresaare õlipastellmaali „Jõulust jõuluni“ üleandmine kunstniku raviarstile dr Tanel Vahopskile. Kingitud maal hakkab kaunistama renoveeritud lülisambakirurgia keskuses patsientide ootenurga seina.

Kunstnik Rein Meresaar (vasakul), kes suve lõpul just lülisambakirurgia keskuses operatsioonil käis, soovis omalt poolt arste tehtud töö eest tänada. Paremal dr Tanel Vahopski.
Kunstnik Rein Meresaar (vasakul), kes suve lõpul just lülisambakirurgia keskuses operatsioonil käis, soovis omalt poolt arste tehtud töö eest tänada. Paremal dr Tanel Vahopski. Foto: https://www.facebook.com/Keskhaigla/
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles