Ekspert: gaasiõnnetuste põhjuseks on remondi käigus õhujuurdevoolu sulgemine

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Remonti tehes tuleb mõelda ka sellele, et ilusa tulemuse saavutamiseks ei tehtaks ohtlikke otsuseid: nii on gaasiõnnetuste põhjuseks enamasti see, et puudub põlemisõhu juurdevool ja samuti pannakse kinni ventilatsiooniavasid.
Remonti tehes tuleb mõelda ka sellele, et ilusa tulemuse saavutamiseks ei tehtaks ohtlikke otsuseid: nii on gaasiõnnetuste põhjuseks enamasti see, et puudub põlemisõhu juurdevool ja samuti pannakse kinni ventilatsiooniavasid. Foto: PantherMedia/Scanpix

Viimastel päevadel toimunud kortermajade gaasiõnnetuste põhjuseks on eelkõige majade ümberehituste järel õhujuurdevoolu sulgemine, kinnitavad nii gaasiseadmete hooldajad kui ka kontrollijad, vahendavad ERR-i uudised.

„Perioodiliste kontrollide jooksul, mida ühistu esimehed on tellinud, on ka välja tulnud, et on palju remonti tehtud, renoveerimisi, mille käigus on ära unustatud põhitingimus gaasiseadme paigaldusruumile – puudub põlemisõhu juurdevool ja samuti pannakse kinni ventilatsiooniavasid,“ selgitas Inspecta seadmekontrolli peaekspert Siim Peetrimägi.

Eestis hinnatakse peamiselt uute gaasiseadmete vastavust nõuetele ning korralisi kontrolle tehakse vaid siis, kui mõni korteriühistu seda vajalikuks peab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles