Seenioride ülikool jätkab kevadsemestriga

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teiste seas peab loengu ka Rene Bürkland.
Teiste seas peab loengu ka Rene Bürkland. Foto: Kuvatõmmis

Tallinna Kesklinna vanem Alar Nääme avas kolmapäeval Hopneri majas Seenioride ülikooli kevadsemestri, vahendab BNS.

Nääme sõnul tegutseb linnaosa eakate hulgas üha suuremat populaarsust koguv loengusari juba kolmandat aastat ning on selle ajaga jaganud elulisi teadmisi ja pakkunud eakohast tegevust sadadele väärikas vanuses kesklinlastele.

„Hooajaks 2015/2016 oli planeeritud kokku 30 loengut, millest kevadsemestril saab kuulata üheksat teemakäsitlust. Teemad, mida eakatele tutvustatakse, on jagatud nelja alajaotusesse, milleks on kultuur, psühholoogia, tervis ja riigiteadus. Populaarsetel tervise ja kultuuriloengutel osaleb tavaliselt üle saja huvilise,“ rääkis Nääme.

Loengupidajateks on oma valdkonna tunnustatud tegijad, nagu Tallinna kohvikute ajalugu tutvustav ajaloolane Edith Ulm, hiina meditsiini asjatundja doktor Rene Bürkland , teatri- ja filmikostüümide loomisprotsessi ning selle kunstiliigi kujunemise ajalugu käsitlev Riina Vanhanen, muusikaterapeut Alice Pehk, Põhja-Eesti Regionaalhaigla esmaabiarst Jevgeni Kljujev, kuulajate vaieldamatu lemmik Tartu Ülikooli geragoogika teadur Tiina Tambaum ja kultuuriloolane Loone Ots. Huviga oodatakse notar Priidu Pärna testamente, kinkelepingud ja pärandiprobleeme käsitlevat loengut.

Kevadsemestri avaloengu peavad Keiu Roosimägi ja Triin Üksvärav, kelle teema on kogukonnatöö ning pensionäride võimalused sellesse vabatahtlikena panustada. Samuti tutvustatakse võimalusi teenida pensionilisa.

2015/2016. õppeaastal toimuvad eesti- ja venekeelsed loengud üks kord nädalas kolmapäeviti.

Seenioride ülikooli korraldajaks on Kesklinna valitsus koostöös linnaosa vaba aja keskusega, teaduspartneriks on Tallinna linnamuuseum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles