Tartu seeniormehed tähistasid vabariigi 98. sünnipäeva

, Tartu seeniormeeste klubi juhatuse liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisminister Marina Kaljurand kõnelemas seeniormeeste klubile.
Välisminister Marina Kaljurand kõnelemas seeniormeeste klubile. Foto: Rein Parm

EV 98 aastapäeva tähistasid Tartu seeniormehed koos Kodukotuse rahvaga ja külalistega 19. veebruaril. Oma sõnavõtus iseloomustas põhjalikult eakate inimeste heaolu Kodukotuse juhataja Malle Salk.  Päevakohase sõnavõtuga tervitas Tartu linnapea Urmas Klaas, andes Tartu lLinna aukirjad teiste hulgas tegusa tegevuse eest meesteklubi liikmetele Arvo Tederile ja Aarne Petersonile. Meeldivate sõnavõttudega tervitasid  Eesti välisminister Marina Kaljurand, Tartu linnavolikogu esimees Vladimir Sokman ja Tartu linna sotsiaal ja tervishoiu osakonna juhataja Sirje Kree. Esinesid Kodukotuse isetegevuslased, kõlasid laulud ja jätkusid  rõõmsameelsed  vestlused.

Tartu linna aukirja saab Arvo Teder
Tartu linna aukirja saab Arvo Teder Foto: Rein Parm

Tartu seeniormeeste klubi veebruarikuu üldkogul tehti kokkuvõtteid  EV 98 aastapäevaks  korraldatud  üritustest.

Klubi president Kalev Jahnson tervitas  üldkogul Eesti Vabariigi 98 aastapäeva puhul klubi liikmeid ja kohal olnud sõpru. Kõnes jagatud statistika järgi on klubi 82 liikmest üle 80 aastaseid mehi 16, selle hulgas üle 90 aastaseid mehi 4. Liikmete seas on 10 Reinu ja saabunud ahviaastal sündinuid mehi 6.  Vabariigis on märgatud meie tegevust, oleme ka liikmelisuselt suurim nooruslikult tegutsev meesteklubi.

Sotsiaalministeerium tegi  Tartu seeniormeeste klubile ettepaneku liituda sellest aastast Eakate Poliitika Komisjoniga, kes oleks valmis kaasa rääkima eakaid puudutavatel teemadel läbi oma esindaja, et suurendada  pensionile jäänud inimeste ühiskondlikku kaasatust.

Veebruarikuul sündinud seitsmele mehele kingiti klubi liikmete poolt allkirjastatud lilledega sünnipäeva kaardid, lauldi terviseks, maitsi suupisteid ja jätkusid vestlused ja laulud. 

Anti välja ka piljarditurniiri, boolinguvõistluse, male, kabe ja mälumänguauhinnad. Mälumängu  korraldajale Tarmo Kerstnale kingiti kirjamapiga kuldmehe  kuju, et meeldivad üritused jätkuksid.

Üheskoos tähistati ka veebruarikuus sündinud meeste sünnipäeva
Üheskoos tähistati ka veebruarikuus sündinud meeste sünnipäeva Foto: Rein Parm
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles