Invatakso ostuks on annetatud neljandik summast

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ants Väärsi sõidab peaaegu iga päev Eestimaa teedel, et abivajajaid arsti juurde viia. Foto on tehtud Antsu autoaknast 19. jaanuaril.
Ants Väärsi sõidab peaaegu iga päev Eestimaa teedel, et abivajajaid arsti juurde viia. Foto on tehtud Antsu autoaknast 19. jaanuaril. Foto: Erakogu

Põlvamaa invatakso juht Ants Väärsi on tänu heategijate annetustele kokku saanud neljandiku summast, mis vajalik uue invatakso soetamiseks.

Invatakso ostmiseks on Ants Väärsi sõbrad ja austajad alustanud kampaania „Aitame Antsul aidata“. Annetusi vajab ta uue, vajaliku varustusega auto ostmisest, mille jaoks Antsul endal raha pole. Tegu on raskelt haigete inimeste transportimiseks arstide juurde, seega pole see mitte äri, vaid abistamine, millelt mees ise ei teeni.

Väärsi teeb iga kuu ülevaate laekunud summadest, et annetajadki teaksid hetkeseisu.

Möödunud aasta 13. oktoobrist tänavuse 13. jaanuarini on nii otse arveldusarvele, sularahas kui ka läbi telefonioperaatorite auto ostuks laekunud 10 295,08 eurot ja lisades veel kampaaniaeelse laekumise 1500 eurot, on koos 11 795,08 eurot, mis on paraku vaid neljandik vajaminevast.

Sularaha laekumise kannab Ants paberitest läbi ja annab vastu tšeki, kuid sellist annetamist tuleb harva ette. Peamiselt annetavad nii eakad, kellele on see lihtsaim moodus.

Juba kasutuses olnud masina saaks ehk ka poole odavamalt, kuid selleks peab leidma sellise auto, mis ei hakkaks kohe remondikulusid nõudma. „Veel kaks korda nii palju ja oleksime koerast üle, jääks ainult saba,“ ütleb mees

Mees on sel talvel juba oma sõidukiga hätta jäänud, kui 30-kraadise külma juures tekkis probleeme. Masin on remondis, vajalikud sõidud Põlvamaal, Võrru ja Tartusse teeb abistaja oma autoga. Invatakso omapära ongi see, et sellega on võimalik abi vajavaid inimesi peale tõsta, kusjuures enamikul neist on raskusi isegi kiirabiautole pääsemisega.

Kampaania tingiski vajadus uue kaasaegse invabussi järele, millega oleks võimalus transportida ratastoolis inimest, lamavat haiget kanderaamis, liikumispuudega inimest ja saatjat.

Võimaluseks Antsu selles tegevuses toetada on annetamine avatud fondidesse: helistades telefonil 900 6677 annetad kümme eurot, OÜ Antsu Takso arveldusarvele EE611010220241726227 saab annetada enda jaoks sobiva summa.

Kampaania kohta saab jooksvat ülevaadet kodulehelt: http://aitameantsulaidata.ee/

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles