Kultuurikeskuse täitsid pidurõivis eakad

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Järvamaa pensionäride koondise 25. sünnipäev tõi Paide kultuurikeskuse rahvast täis - kohal oli üle 300 eaka.

Ühenduse juht Mare Veerma rõõmustas, et ühingu liikmeskond on endiselt tegus ja kaks korda aastas toimuvatel suurematel üritustel on alati palju rahvast.

Nii ka tänasel sünnipäevahõngulisel teabepäeval.

Kultuurikeskuse kammersaalis oli väljas osalevate seenioride käsitöönäitus, samuti astuvad paljud eakate kollektiivid pärast sõnavõtte toimuval kontserdil.

Ühtlasi on kavas ühingul tänada kõiki aktiivseid liikmeid ning ühingu loojaid. Kokku saab tunnustuse sadakond inimest.

Peokõnedes kiideti eakaid aktiivsuse eest. Järvamaa omavalitsuste liidu esimees Pipi-Liis Siemann avaldas arvamust, et ilmselt jäävad paljud keskealised tegususelt kohalviibivatele eakatele alla.

Et Paide eakate päevakeskus ja avatud noortekeskus asuvad ühes majas, olid päeva juhid Margit Udam ja prantsuse vabatahtlik Pierre Tingaud, kes galantselt kõik sõna võtvad daamid lavale aitas.

Tingaud tunnistas ka, et tema jaoks oli Paides teada saamine, et samas majas tegutsevad eakad, esmakordne kogemus sellisest põlvkondadevahelisest sidususest. "Prantsusmaal eakad kardavad noori," ütles ta prantsuse aktsendiga, kuid sulaselges eesti keeles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles