Lesepensioni seaduse eelnõu ei leidnud riigikogus toetust

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha.
Raha. Foto: Toomas Huik

Riigikogust langes teisipäeval esimesel lugemisel välja lesepensioni seaduse eelnõu.

Keskerakonna fraktsiooni algatatud eelnõu eesmärk oli kehtestada lesepensioni määramise võimalus neile, kes on vanaduspensionieas ning kelle abikaasa, kellega on isik olnud vähemalt 16 aastat abielus ja kellega on ta koos kasvatanud vähemalt üht last, on selleks hetkeks surnud.

Sotsiaalkomisjoni esimehe Aivar Koka sõnul ei toetanud sotsiaalkomisjon eelnõu, kuna lesepension on juba olemas toitjakaotuspensionina.

„Vabariigi Valitsus ei toeta väljapakutud eelnõu, sest sarnane pension on juba olemas toitjakaotuspensionina, mistõttu lesepension oleks sisuliselt toitjakaotuspensioni erijuht. Lisaks kaasnevad esitatud kujul seaduseelnõu elluviimisega märkimisväärsed riigieelarvekulud, kuid sellele, mille arvel need ressursid leitakse, pole seletuskirjas viidatud,“ sõnas Kokk.

Sotsiaalkomisjon tegi ettepaneku eelnõu esimesel lugemisel tagasi lükata, hääletusel oli poolt 5 ja vastu 4 komisjoni liiget.

"Parim võimalus, mis praegu siin on, on esimene lugemine siiski lõpetada ja edasi mõelda, kuidas me edasi elame," kutsus keskerakonna fraktsiooni nimel sõna võtnud Mihhail Stalnuhhin teemat edasi arutama.

Hääletuse poolt oli 53, vastu 35 ja erapooletuid viis riigikogu liiget, seega lükati eelnõu esimesel lugemisel tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles