18 hooldustöötajat alustavad töökohapõhist kutseõpet

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadine vaikelu Ida-Tallinna Keskhaiglas
Kevadine vaikelu Ida-Tallinna Keskhaiglas Foto: Andres Haabu / Postimees

Täna toimus Ida-Tallinna Keskhaiglas pidulik avaaktus 18 Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli hooldustöötajate kutseõpet alustavale töötajale. Hooldustöötajate töökohapõhise tasemeõppe tellimist tingib haiglate suur vajadus kutseoskustega hooldustöötajate järele.


„Haiglad pööravad järjest rohkem tähelepanu hooldustöö kvaliteedi tõstmisele. Kuigi riiklik prognoos hooldustöötajate vajaduse kohta puudub, on haiglate ja teiste tervishoiuasutuste huvi kutsetunnistusega hooldustöötajate vastu suur ja seepärast tellitakse töökohapõhist õpet neile hooldustöötajatele, kellel veel kutsetunnistust ei ole. Olemasolevate töötajate koolitamine tõstab küll kvaliteeti, kuid tööjõuvajadust siiski ei kata. Tallinna Tervishoiu Kõrgkoolis lõpetab aastas hooldustöö eriala keskmiselt 50 inimest ja lõpuaktuse ajaks on enamik neist juba tööle võetud,“ ütles Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli rektor Ülle Ernits.

Töökohapõhist õpet rahastatakse Euroopa Liidu Euroopa Sotsiaalfondi meetme „Õppe seostamine tööturu vajadustega“ tegevuste „Praktikasüsteemi arendamine kutse- ja kõrghariduses sh õpetaja koolituse koolipraktika“ ja „Kutsehariduse maine tõstmine, õpipoisiõppe laiendamine“ raames. Õppekava nominaalne õppeaeg on kaks aastat ja õpingute üldmaht 120 Eesti kutsehariduse ainepunkti. Õppekava lõpetamisel omistatakse lõpetajale kutseõppe tasemeõppe õpingute lõpetamist tõendav lõputunnistus ja viis aastat kehtiv neljanda taseme kutsetunnistus.

„Hea hooldustöö on patsiendi jaoks hindamatu väärtusega, tõsi küll, hooldustöötaja roll tervishoius ei ole veel piisavalt väärtustatud. Sageli leiavad tee hooldustööni just empaatilised keskealised inimesed, kes on varem töötanud mõnel teisel alal ja otsustavad eriala vahetada ja kes inimeste aitamises uue kutsumuse leiavad,” lisas Ülle Ernits.

Hooldustöötaja kutseõppesse on oodatud kõik keskhariduse või vastava kvalifikatsiooniga inimesed, töökohapõhisesse kutseõppesse ka põhihariduse või vastava kvalifikatsiooniga inimesed, kes juba töötavad hooldaja või hooldustöötajana.

Juunis toimub Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli vastuvõtt hooldustöötaja erialale eestikeelsesse õppesse Tallinnas ning venekeelsesse gruppi Kohtla-Järvel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles