Kas internetiotsingud kipuvad arste asendama?

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii näeb välja näiteks silmakontroll ühes äpis. Kõigepealt tuleb vaadata ettenähtud kauguselt sümboleid (vasakul) ja järgmise sammuna valida, kas ja millist neist nägid.
Nii näeb välja näiteks silmakontroll ühes äpis. Kõigepealt tuleb vaadata ettenähtud kauguselt sümboleid (vasakul) ja järgmise sammuna valida, kas ja millist neist nägid. Foto: Kuvatõmmis

Just selle küsimuse tõstatas ajaleht The Telegraph, sest juba pooled ühendkuningriigi täiskasvanutest ja kolmandik sealseid elanikke vanuses 65+ eelistavad oma tervisel ise silma peal hoida ja ei kipu arstiaega kinni panema.

Kui juba varasemast uurimusest selgus, et täiskasvanud väldivad võimalusel arsti juurde minekut ning eelistavad kõigepealt oma sümptomeid sisestada Google´i otsingumootorisse, siis küsida nõu oma elukaaslaselt ja alles kolmanda võimalusena mainiti arstivisiiti, siis värsked andmed näitasid, et juba kolmandik üle 65-aastastest kasutab aina sagedamini võimalust end ise diagnoosida.

Selgus, et isegi silmaarstile minemise asemel eelistati oma silmanägemist kontrollida mõne äpi abi.

Dr Helen Webberley, kes juba praegu nõustab inimesi internetis veebilehel My Web Doctor, on arvamusel, et kuigi internet arste ei asenda, usaldavad inimesed kaugteel toimuvaid nõustamisi aina enam. Ja on hämmastav, kui palju asju saab eemalt aetud. Näiteks on kerge teha pilte oma nahaärritustest jms ning selle kohta arstilt nõu küsida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles