Tallinnas, Tartus, Viljandis ja Haapsalus saab kuu lõpuni lemmikloomi soodsalt kiipida

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lemmikloom.
Lemmikloom. Foto: SCANPIX

Eesti Loomakaitse Seltsi kutsub „Kiibi või kaota!“ kampaania raames mitme Tallinna, Tartu, Viljandi ja Haapsalu loomakliiniku abil loomi soodsamalt kiipima.

12.–31. oktoobril pakuvad seitse loomakliinikut üle Eesti lemmikloomade kiibistamist oma tavahinnakirjast soodsamalt, et aidata kaasa loomakaitse seltsi teavituskampaaniale lemmikute kiipimise ja registreerimise propageerimiseks.

Tallinnas pakuvad kiipimiskampaania raames soodushindu Maxi, Mustakivi, Tatari ja Västriku loomakliinikud, Tartus loomakliinik Felivet, Viljandis Männimäe loomakliinik, kaasa lööb ka Haapsalu Veterinaarkliinik.

Koostöös Varjupaikade MTÜ ja mitmete linnavalitsustega on loomakaitse selts septembri jooksul korraldanud loomade kiipimisüritusi Rakveres, Kuressaares, Tallinnas, Viljandis ja Narvas, kus kõik kohale tulnud linnakodanikud said oma lemmikutele paigaldada kiibid tasuta. Kokku said nimetatud üritustel värsketeks kiibiomanikeks 284 looma.

Selle sügise viimane kiipimisüritus on pühapäeval Paides, kus sada esimest saavad oma lemmikloomadele samuti tasuta kiibid. Teistele kehtib soodushind viis eurot. Kõik kiibitud loomad kantakse ka vähemalt ühte üleriigilisse lemmikloomaregistrisse LLR.

„Väga oluline on varustada oma vähegi liikuvam lemmikloom, nagu näiteks koer, kass, tuhkur või küülik, kiibiga ja kanda tema andmed kahte üleriigilisse registrisse: ühte riigiportaali www.eesti.ee kaudu ja teise loomaarsti abil. Kiibilt leitav kood ja sellele registris vastavad andmed aitavad kaotatud looma tagasi koju,“ ütleb seltsi hädajuhtumite juht Maaja Mäll. Ta lisas, et varjupaikades ootavad oma saatust mitmed eksinud loomad, kellel puudub kiip või kelle andmed on jäänud lemmikloomaregistrisse kandmata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles