Täiskasvanud õppija saab teada, kuidas ohutult internetis tegutseda

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nutitelefon. Pilt on illustratiivne.
Nutitelefon. Pilt on illustratiivne. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutus kutsub Täiskasvanud Õppija Nädala raames 14. oktoobril kell 15 traditsioonilisele digiõppe päeva tasuta veebiseminarile „Miks küsib Google minu telefoninumbrit?“. Seminaril jagab tehnoloogiaajakirjanik Hans Lõugas näpunäiteid, kuidas ohutult nutiseadmetes ja internetis tegutseda.

Riigi Infosüsteemi Ameti tehtud uuring nutiseadmete kasutajate turvateadlikkusest näitab, et 40 protsenti tahvelarvutite ja nutitelefonide ehk nuhvlite kasutajatest ei ole teadlikud, kuidas tagada nende seadmete turvalisus.

Digiõppe päev parendab täiskasvanute teadlikkust ja oskusi digiturvalisuse tagamisel, jagatakse infot ja näpunäiteid selleks, et saaksime iseennast ja oma lähedasi interneti ja nutiseadmetega seonduvate ohtude eest kaitsta.

Veebiseminar toimub kolmapäeval, 14. oktoobril kella 15–16, osalejaid oodatakse kõikjalt Eestist.

Veebiseminaril jagab Hans Lõugas praktilisi nippe, mida igaüks meist saab enda kasuks tööle panna. Vastuse saab küsimustele: miks logib tark kasutaja Facebookist pärast kasutamist välja, mida ma saan ennetavalt ise teha selleks, et oma kaotatud telefon tagasi saada, miks küsib Google minu telefoninumbrit. Lisaks saavad kõik huvilised proovile panna argielu puudutavaid teadmisi digiturvalisusest värskelt valminud rakenduse abil.

Osalusest digiõppe päeva veebiseminaril saab teada anda HITSA Innovatsioonikeskuse veebilehel, link avaneb veebiseminari hommikul 14. oktoobril. Seminar on kõigile tasuta.

Sel aastal on digiõppe päev liitunud ka üleeuroopalise programmeerimisnädalaga, mille raames toimub Eestis üle 40 programmeerimisürituse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles