Mees, kes vormib neljandat kümnendit maadlejaid

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kesk-Eestis tegutseva maadlusklubi Järvamaa Matimehed eestvedaja Mati Sadam on tegus mees. Sajad õpilased ja neli aastakümmet treeneriametit on selle tõestuseks. 

1975. aastal Viljandimaal Suure-Jaanis maadlustreenerina tööle hakanud Mati Sadam tunnistab, et tal on tööelus õnne olnud. "Treeneritööga alustades oli mul korralik punt poisse, kes tahtsid harjutada ning kel olid ka looduselt saadud võimed tugevaks saada," meenutas ta. "Nii kasvas Suure-Jaanist välja üks noormees Arvi Aavik, kes käis hiljem kahtedel olümpiamängudel."

Samasugune õnn jätkus treeneril ka Türil, kus ta tegutseb 1982. aastast alates. "Kui on häid poisse, siis see hoiabki mind ala juures," põhjendas ta. "Noortega on tore töötada!"

Tänasel päeval käivad Mati Sadama treeningutel juba tema endiste õpilaste lapsed. Lapselapsi veel pole, aga eks kunagi jõuavad maadluse juurde ka nemad. 

Mati Sadam on Türi spordiklubide juhatuse esimees. 

Vaata videost, kuidas treener end tunneb, kui õpilaste lapsed maadlustrenni jõuavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles