Tolmuimeja aitab suhtes kire taastada

, pensionär
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suhtele tuleb kasuks, kui meesterahvaski vahelduseks kodutöid teeks, mitte ei laseks naisel päevast-päeva küürida.
Suhtele tuleb kasuks, kui meesterahvaski vahelduseks kodutöid teeks, mitte ei laseks naisel päevast-päeva küürida. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Kõik haigused on närvidest, ainult suguhaigused on seksist. Kui aga teil on kindel partner, kellega elate ja keda võite usaldada, pole vaja seda liiki haigust karta.

Kuidas aga säilitada paarisuhtes värskus? Seda tuleb teha enne, kui osaliste maitse muutub kooselust ühesuguseks, ning enne, kui mõlemad leiavad, et tülitsemine ja teineteise vihkamine on ainsad, mida koos olles üldse teha võib.

Teadlased räägivad täie tõsidusega, et koduste tööde tegemine aitab mehe ja naise suhetesse tuua tagasi kirge, mis on võib-olla aja jooksul tuhmunud. Kõigile pereinimestele on tuttavad küsimused, kes peab prügi välja viima, kes nõusid pesema, miks ei ole jälle majas leiba.

Nendest küsimustest on alati palju pahandust ja need on võimelised tunded tapma. Seetõttu on lihtsam teha ära mõni ootel olev kodutöö kui ikka ja jälle otsida õigustusi, miks see tegemata jäi.

Armastus on tavaliselt ikkagi hea koostöö tulemus. Kui naine astub üle koduläve ja näeb oma meest vannitoas küürutamas, unustab ta silmapilk rasked toidukotid, mis ta käsi koduni venitasid. Sest mees peseb vanni?! Et naine saaks pärast tööpäeva veidigi mõnuleda. Kui kodus on korraldatud tööjaotus, ei olegi vaja muretseda, et üks elukaaslastest näeb pidevalt teise virilat nägu ja kuuleb klassikalist: „ ... mul täna pea valutab ...“

Alati leiame elus, ka abielus just seda, mida ise sinna andnud oleme. Isegi mehed ei jää ükskõikseks, kui näevad oma naist kodus toimetamas. Tähtis on nende toimetamiste juures valitsev meeleolu. Uurimused on kinnitanud, et mida hoolikamalt tehakse kodutöid, seda mõnusam ja sisukam on pärast koosveedetud aeg. Kui kodus on puhtus ja kord, tahaks teha midagi enamat - midagi hingele.

Seitse tuhat kooselavat paari võtsid osa küsitlusest kodutööde tähtsuse kohta, ning vastused olid sarnased: naistele ei meeldinud üksinda koduseid töid teha. Mehed, kes kodus naistele abiks olid, tundsid mõnu kaunist ühtekuuluvustundest, mis seisis kõrgemal nende isiklikust egost. Vaidlused selle üle, kes mida tegema peaks, ei küta sugugi kirgi üles positiivses mõttes. Lihtsalt võtke ja viige prügi välja.

„Lilled ja šampanja on muidugi toredad, kuid veel romantilisem on võtta kätte tolmuimeja,“ rääkisid küsitluses osalenud mehed. Partneri hea tuju pidi aga lisama suhtesse olulist emotsiooni.

„Materiaalne heaolu on suhetes tähtis, aga kõrgemal sellest seisab ikkagi kodutööde jaotus,“ kinnitasid ühest suust uurimuses osalevad naised.

Nagu iga asjaga, ei tasu nende tähtsate toimetustega liiale minna. Kui kodus on lõputust koristamisest juba nii steriilne, et ei saa enam pingevabalt istuda ega astuda ning kui ei suudeta rahuneda enne, kui maitseained kapis on sätitud tähestikulisse järjekorda, võib lõpuks sellest kõigest kannatada just teie intiimelu.

Kõik uurimuses osalejad olid aga üksmeelselt nõus arvamusega, et teist inimest kodus pidada ainult seltsi pärast on mõttetu luksus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles