Ida-Tallinna Keskhaigla ulatab saarlastele abikäe

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuressaare haigla.
Kuressaare haigla. Foto: Repro

Ida-Tallinna Keskhaigla (ITK) arstid osutavad kolmapäeval allkirjastatud koostööleppe kohaselt Kuressaare Haiglas vajalikke eriarsti vastuvõtte, parandades seeläbi tervishoiuteenuste kättesaadavust Saare maakonna elanikele.

ITK juhatuse esimees Ralf Allikvee kinnitas, et Ida-Tallinna Keskhaiglale on alati olnud oluline teha koostööd teiste Eesti haiglatega. „Meie personal koosneb oma eriala tippspetsialistidest ning kogemuste vahetamine ning enesetäiendamine on haigla igapäevatöö loomulik osa. Varasema koostöö jätkuks ametlikult sõlmitud koostöölepe seab raamid omavahelistele suhetele kahe haigla vahel ning sätestab vastastikused kohustused,“ ütles Allikvee.

Kuressaare Haigla juhatuse esimehe Viktor Sarapuu sõnul annab koostöölepe Saaremaa elanikkonna arstiabi kättesaadavusele palju juurde. „Ida-Tallinna Keskhaigla on tugev koostööpartner, kelle abil jõuab Saaremaa patsiendini parim erialaspetsialistide pakutav arstiabi. Kuressaare Haigla varasem koostöö Tartu Ülikooli Kliinikumiga on olnud edukas ja julgustanud meid sõlmima ka teiste haiglatega samalaadseid koostööleppeid – tugeva keskhaigla kuvandit kandev Ida-Tallinna Keskhaigla oli seetõttu lepingupartneriks sobivaim,“ lisas Sarapuu.

Sõlmitud koostöölepe hõlmab ambulatoorse arstiabi osutamist, haigla personali kvalifikatsiooni tõstmiseks vajalikku õppe- ja teadustööd ning uute ravimeetodite rakendamist konverentsidel, seminaridel ja õppustel. Samuti ühtsete tegevusjuhiste koostamist ja rakendamist kolmanda raskusastme patsientide suunamiseks ja jätkuraviks, lisaks meditsiinilise informatsiooni ning meditsiinitehnika alaste kogemuste vahetamist.

Ida-Tallinna Keskhaigla tähistab sel sügisel 230. juubelit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles