Vaid internetis end testides urineerimishäireid ei leevenda

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesnääre.
Eesnääre. Foto: www.meestekuu.ee

Euroopa Uroloogide Assotsiatsiooni eestvedamisel toimub 14.–18. septembrini üle-euroopaline uroloogianädal. Sellel nädalal räägitakse rohkem meeste tervisega seonduvatest probleemidest. Eestis on seekord fookus eesnäärmehaigustel.

Meeste tervisele suunatud vabatahtliku kampaania „Märka meest!“ eestvedajad on koostanud sel puhul lihtsa ja hariva viktoriini, et panna inimesi antud teemal mõtlema ja urineerimishäireid ära tundma. Loodetavasti oskavad viktoriinil osalenud mehed enda juures ja naised oma meeste juures probleemi paremini märgata ning õigest kohast alustada.

Healoomulise eesnäärme suurenemisega kaasnevaid urineerimishäireid esineb igal teisel üle 50aastasel mehel ning esinemissagedus suureneb vanusega. Üle 60aastastel on see mure juba 80 protsendil.

Selleks, et probleemile varakult leevendust saada, peaks üle 50aastased mehed käima kord aastas arsti juures eesnääret kontrollimas. Võimalik on enda sümptomeid hinnata ka selleks loodud IPSS (rahvusvaheline eesnäärme kaebuste sümptomskaala) testi abil internetis aadressil ipss.meestekuu.ee. Paraku ainult internetis testi lahendamisega urineerimishäireid ei leevenda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles