Käravetel kõlab taas järvemuusika

Birgit Itse
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl Madis ja Karavan.
Karl Madis ja Karavan. Foto: Tiit Mõtus

Käravetel toimub 19. augustil algusega kell 20 juba kaheksandat korda Järvemuusika kontsert, mis toob kohale tuntud muusikud üle Eesti.

Igal aastal enam kui 600 inimest kohale toov kontsert toimub Käravete järve kaldal otse Piibe maantee ääres, kuhu kohalik külaselts on rajanud hubase kontsertplatsi.

Järvemuusika keskseks instrumendiks on klaver, mille saatel astuvad rahva ette erinevad solistid. Kontserdil on läbi aegade lavale astunud enamus Eesti tunnustatud pop-pianistidest nagu Mihkel Mattisen, Anti Kammiste, Urmas Latikas, Margus Kappel, Olav Ehala, Sven Kullerkupp jne.

Tänavu on selleks Tomi Rahula, kes on tuntud kui ansambli The Sun pianist ja mitme koori dirigent. Kontserdi üksk orraldajaist Arlet Palmiste täpsustas, et Tomi Rahulat on nad oodanud üritusele juba kaua, kuid ajagraafikud pole seni sobinud. Tomi Rahula kõrval astub esimesena lavale Karl Madis, kes sai tuntuks ansamblist Karavan. "Ta on lubanud Käravetel lisaks laulmisele saata kaassoliste saksofonil ja suupillil," sõnas Palmiste. Teise solistina teeb oma Järvamaa debüüdi Kristjan Kannukene, kes sai suurimat tähelepanu ja kiitust viimases Superstaari saates. Kristjan on lisaks suurepärane viiuldaja ja ta on lubanud oma andel ka viiulit mängides särada lasta. Naiselikku sära toob Käravetele tänavu suurepärane ja omanäoline lauljatar Helin –Mari Arder, kes on eelkõige viljelenud soolokarjääri ja lummanud kuulajaid nii Eestis kui ka välismaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles