Onu Eskimo sünnipäeva puhul saab Tartu Kaubamajast ühe jäätisepalli lisaks

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balbiino Jätsiabi pakkus tasuta jäätist.
Balbiino Jätsiabi pakkus tasuta jäätist. Foto: Jaana Järveoja

Evald Rooma sünnipäeva puhul jagab Balbiino Tartu Kaubamaja 6. juulil Onu Eskimo jäätisekohvikus õhupalle ja lisab omalt poolt topeltportsu jäätisepalle.

Tartu Kaubmaja remondi tõttu on jäätisekohvik ajutiselt 0-korrusel.

Balbiino Jätsiabi pakkus täna ka Onu Eskimo kodu juures linnaelanikele tasuta jäätist.

Balbiino juhataja Kaido Salurand  arvas, et Onu Eskimot iseloomustab vaieldamatult kõige paremini sõna „legendaarne“. „Alati heatujuline ja särasilmne Evald pole mitte ainult eeskujuks oma positiivsuse ja vitaalsusega vaid ka oma ärieetika ja põhimõtete kaudu, mida ta meie rõõmuks alati meenutab. Evaldi lihtsad tõed, et tooraine peab olema parim ning toode värske, kehtivad ka meil Balbiinos. Evald on osanud südamega äri ajada ning see ongi tema edu suurim saladus,“ lisas ta.

Evald Rooma enda arvates on jäätis ja selle valmistamine olnud tema elu suurim kirg. „Ma ei keela kunagi endale päevas ühte külma maiustust ning külaliste jaoks hoian alati Onu Eskimo jäätiseid külmkapis varuks. Mu meele teeb rõõmsaks, et sain täna omanimelisi jäätiseid süüa koos nii paljude heade inimestega, kes mind kaugemalt ja lähemalt õnnitlema on tulnud,“ ütles eakas jäätiselegend Evald Rooma ja lisas tervisetoostiks soovi: „Peaasi, et kõigil oleks hea!“

Balbiino turundus- ja kommunikatsioonijuht Enel Kolk ütles, et Balbiino on uhked ja tänulik, et saab Onu Eskimo pärandit hoida ja ka tulevastele põlvedele edasi kanda. „Meie Onu Eskimo jäätiste müügiedu on suur ja kõik nii banaani-, vanilli- kui ka vaarikamaitselised koorejäätised on palavalt armastatud. Eelmisel suvel avasime Onu Eskimo kaasabil ka jäätisemuuseumi, mis tutvustab väikestele ja suurtele huvilistele masinaid ja tehnoloogiat, millega Evald Rooma omal ajal Eesti jäätisetööstusele aluse pani,“ ütles Enel Kolk.

Onu Eskimona tuntud legendaarne jäätisetööstur ja vanim eesti ettevõtja Evald Rooma sai täna 104aastaseks. Väärika tähtpäeva puhul olid Evald Roomat õnnitlema tulnud nii kauaaegsed tuttavad kui ka Tartu linna esindajad koos linnapea Urmas Klaasiga. Õnnesoove ja jäätiseid jagasid ka Onu Eskimo jäätiseretsepte ja -pärandit edasikandva kodumaise jäätisetööstuse Balbiino esindajad juhataja Kaido Salurand ning turundus- ja kommunikatsioonijuht Enel Kolk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles