Euroopa sertifitseeritud veterinaaranestesioloog avab Tallinnas ja Pärnus loomakliiniku

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loomaarst.
Loomaarst. Foto: Elmo Riig / Sakala

Osaühing Veterinaaria Kliinikum avab juuli keskel Pärnu keskuses loomakliiniku, millele järgneb ka sügisel referentskliiniku avamine Tallinnas Rannamõisas.

Kliinikute omanik on doktor Heli Säre, kes on veterinaariat õppinud ja sel alal üle kümne aasta töötanud nii Eestis, Ameerika Ühendriikides, Austrias, Iirimaal, Suurbritannias kui ka Hong Kongis.

„Minu missioon on arendada veterinaarmeditsiini ja loomade intensiivravi teenuste taset Eestis,“ ütles dr Säre. „Võtsin kolm aastat tagasi kodumaale naastes vastu otsuse arendada jõudsalt Eesti veterinaarmeditsiini, et igal loomal, loomaomanikul ja kliinikul oleks Eestis kindlam seljatagune ja võimalus saada ja anda veelgi paremat arstiabi,“ rääkis Säre, kes on üks vähestest sertifitseeritud Euroopa veterinaaranestesioloogidest.

Kliinikud hakkavad opereerima kõrvuti avatavate loomatarvete kauplusteketiga Pet City. „Kuna loomaomanikud külastavad aeg-ajalt loomatarvete kauplusi, siis tundus loogiline ja kliendile mugav luua uued kliinikud just uute kaupluste lähedusse,“ sõnas Säre. „Olen selle loomakauplusega sõlminud koostöölepingu esimese kahe kliiniku osas, kuid välistatud ei ole koostöö ka edaspidi. Oleme mõlemad avatud koostööks ka teiste loomaarstide ja kliinikute operaatoritega.“ Pärnus ja Rannamõisas avatavate kliinikute põhiomanik on Heli Säre.

Tänu uute kliinikute kõrgtehnoloogilisele aparatuurile ja dr Säre teadmistele saavad Eesti veterinaarid oma keerulisemate haigusjuhtumid ja tõsisemaid uuringuid vajavad patsiendid saata edaspidi just Rannamõisa referentskliinikusse.

„Lisaks aparatuuri puudutavatele investeeringutele pean läbirääkimisi oma kolleegidega Viinist, Soomest ja Suurbritanniast, et saaksime ka neid siia kutsudes kogemusi vahetada ja nii oma kompetentsi laiendades veelgi paremini loomi ravida,“ rääkis Säre.

„Rõõm on näha, et ka meie partnerid jagavad meie missioonitunnet ja teevad samuti pingutusi – mitmed veterinaarravimite ja lemmikloomatoodete vahendajad juba laiendavad oma sortimenti, loodame, et meil tekib väga hea koostöö paljude erinevate partneritega,“ lisas ta.

Dr Heli Säre jätkab Eesti Maaülikooli Veterinaarmeditsiini ja Loomakasvatuse Instituudis tööd anestesioloogia dotsendina, andes oma panuse tulevaste loomaarstide koolitusse ning abistab ka edaspidi teisi loomaarste ja –kliinikuid anestesioloogia ja intentsiivravi valdkonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles