Ristiku Põhikooli endised õpetajad tähistasid juubelit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ristiku Põhikooli direktor Katrin Luhaäär endiseid töötajaid tervitamas.
Ristiku Põhikooli direktor Katrin Luhaäär endiseid töötajaid tervitamas. Foto: Anna Aurelia Minev

Kümme aastat tagasi jäi Ristiku Põhikooli tegus huvijuht Marge Fišmann pensionile. Energiat täis proua kutsus kokku ühenduse „Distsipliin”, mille liikmed on Ristiku Põhikoolist pensionile siirdunud õpetajad.

Aastatega on aktiivseid liikmeid kogunenud üle 20. Nad kohtuvad oma vanas koolimajas 4–5 korda aastas. Kohtumiste teemad koosnevad tööaja eredamatest mälestustest ja praeguse aja aktuaalsematest probleemidest. Põhjust kokku saada annavad ka klubiliikmete sünnipäevad ning nähtud lavastuste, näituste ja ilmunud raamatute arutelud. Seeniorõpetajad mõtisklevad ka kooli käekäigu üle. Endised õpetajad tunnevad kooli edusammude üle siirast rõõmu ja avadlavad oma arvamust ka tänapäeva haridusmaastikul toimuva kohta.

Ristiku Põhikool ja „Distsipliin“ suhtlevad tihedalt. Kooli varasemad õpetajad on alati palutud õpetajate päeva, jõulupühi ja vabariigi aastapäeva tähistama ja nad on oodatud teistelegi kooli ühisüritustele.

Seeniorõpetajad on käinud õpilastega endistest kooliaegadest rääkimas, on abistanud õpetajaid klassiekskursioonidel ning andnud asendustunde. Tänu koostööle kooliga tunnevad nad, et kuuluvad endiselt kollektiivi, kus nad on nii kaua töötanud. Vanade õpetajate tarkusele ja abile toetudes tunneb koolipere nendega kohtumistest vaid rõõmu.

Alanud juubeliaastal kutsus Ristiku põhikool „Distsipliini“ liikmed kaunil kevadpäeval koolimajja, et õnnitleda neid 10. kooskäimise aastapäeva puhul. Seeniorõpetajaid ootas meeldiv õhkkond laste laulu ja luuletuste saatel. Seoses Ristiku Põhikooli 40. aastapäevaga ilmus ka endiste töötajate mälestusteraamat, mis trükisoojana sellel kohtumisel neile rõõmu valmistas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles