Nutituur viib nutitarkuse koduukse ette

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nutituur.
Nutituur. Foto: Vaata Maailma SA

Täna, 18. mail stardib Tallinnast Nutituur, mille raames toimuvad tasuta nutiseadmete kasutamise nõustamised ja klassikoolitused neile, kes soovivad nutiseadmeid kasutusele võtta. Oodatud on eelkõige need, kes pole nutiseadmeid kasutanud, kuid ka inimesed, kellel nutitelefon olemas, kuid kasutavad seda hetkel vaid tavatelefonina helistamiseks ja sõnumite saatmiseks.

Nutituur peatub mais ja juunis Eestimaa 67s eri paigas ning viib nutitarkust orienteeruvalt 1000 inimeseni, kes seni on nutiseadmetega vähe kokku puutunud.

Nutinõustajad sõidavad kaasa Swedbanki pangabussiga ning nõustavad inimesi pangakontorites. Lisaks toimuvad põhjalikumad nutiseadmete koolitused kõigis maakonnakeskustes. Sellises mahus toimuvad nutikoolitused ja üks ühele nõustamised esmakordselt. Nutituuri korraldavad Microsoft, Swedbank ja Vaata Maailma sihtasutus.

Vaata Maailma sihtasutuse juhataja Kristi Kivilo selgitab, et Nutituuri eesmärk on inimesed nutiseadmetega sõbraks teha, sest seal saab kõik vajalikud asjad aetud. Kui arvutite ja interneti õppimine võib kohati hirmutav tunduda, siis nutiseadmete kasutamine on lihtsam. „Teame, et enamus müüdavatest telefonidest on nutitelefonid ning soovime, et inimesed neid ka parimal võimalikul moel kasutaks. Soovime tõsta nutikirjaoskust, sest sugugi mitte kõigi Eestimaa elanike jaoks ei ole infotehnoloogia enesestmõistev,” lisab Kivilo.

Tuuril õpetatakse, kuidas nutiseadet kasutada. Olgu selleks siis näiteks ajalehtede lugemine, pangatehingute tegemine või foto saatmine. Lisaks räägitakse, kuidas nutiseadmeid turvaliselt kasutada.

Swedbanki klienditeenuste juhi Ulla Ilissoni sõnul on nutituur Eesti ühiskonnale vajalik. „Oleme aastaid tegelnud oma klientide finantskirjaoskuse parandamisega ja peame seda väga oluliseks. Kuigi valdav enamus Eesti eraisikutest toimetab vabalt oma igapäevaseid pangaasju elektroonilistes kanalites, siis tahame aidata ka neid, kes end uute võimaluste kasutamisel nii mugavalt ei tunne,“ selgitab Ulla Ilisson.

„Nutiseadmed levivad aina kiiremini ning oskus neid oma elu mugavamaks tegemisel ära kasutada on meile kõigile oluline. Samas on tähtis teada, kuidas nutitelefone ja tahvelarvuteid turvaliselt kasutada, ilma et langeks viiruste või pahalaste ohvriks,“ märgib Ilisson.

„Swedbanki mobiilipanga kasutajate arv kasvab iga päevaga ja ületab varsti juba 100 000 igakuise kasutaja piiri. Kiiresti kasvab ka meie seeniorklientide huvi mobiilse panganduse vastu. Loodame, et Nutituur aitab kasutajate arvu tõusule kaasa.“

Microsofti Balti regiooni juhi Rain Laane sõnul on nutitehnoloogia kasutamise oskus järjest vajalikum, sest see võimaldab inimestel mugavalt oma lähedastega sidet pidada, ajada igapäevaseid asju või osaleda aktiivsemalt ühiskonnaelus. „Nooremale põlvkonnale on nutitelefon elu lahutamatu osa ja valdav osa nende omavahelisest suhtlusest käib Skype’is või muudes veebipõhistes suhtlusvõrgustikes. Ma usun, et nutitelefon ei ole võõras ka vanemale põlvkonnale, aga sageli kasutatakse selle eri funktsioone üsna vähe. Põhimõtteliselt saab nutiseadme abil igal ajahetkel uudistega kursis olla, pangas käia, pilti teha, kas või keelekursusel osaleda või oma laste ja lastelastega sidet pidada,“ räägib Laane. Ta lisab, et e-teenuste laiem tarbimine kannustab ka ettevõtjaid neid teenuseid arendama, mis omakorda kasvatab majandust.

Nutituuri korraldavad Microsoft, Swedbank ja sihtasutus Vaata Maailma.

Koolitajad ja nõustajad on firmadest IT Koolitus ja SalesForce.

Nõustamistele ei ole vaja eelnevalt registreerida. Koolitustele registreerimine on kohustuslik. Registreerimine on avatud telefonil 618 1727 (esmaspäevast reedeni kella 9–17 või kodulehelt www.vaatamaailma.ee/nutituur.

Kui teil on oma nutiseade olemas, võtke see kindlasti kaasa!

Esimene silmast-silma nõustamine toimub 19. mail kella 10–18 Swedbanki Magistrali kontoris (Sõpruse pst 201/203).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles