Grillfesti arst kutsub tervisega hädas seeniore oma vastuvõtule

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mare Liiger.
Mare Liiger. Foto: Toomas Huik / Postimees

Pärnus 12. ja 13. juunil toimuval tasuta sissepääsuga toidupeol Grillfest nõustab sellel osalevaid seeniore arst Mare Liiger, kellel on aega inimestega vestelda. Arstiabiteenus on tasuta.

Dr Mare Liiger on nõus seeniore mõne vaeva tervisehäda osas nõustada.

Selleks tuleks kaasa võtta haigla väljavõtted, varem registreeritud EKG-d ja regulaarselt tarvitatavad ravimid.

Dr Mare Liiger on nõus vanemaealistega pikemalt rääkima, tema terviseprobleemi selgitama ja tõlkima meditsiinikeelest emakeelde selle, mis inimesel mõistmata jäänud. „Tasuta,“ lisab Mare Liiger.

Dr Mare Liiger soovitab:

  • Palava ilma korral võtke vabaõhu üritusele kaasa pudel vett või mineraalvett ning tarbige seda regulaarselt. Teadke, et hea janukustutaja pole mitte õlu, vaid soolane (mineraal)vesi.
  • Puhake regulaarselt jalga, varjulises kohas.
  • Terviserikke korral pöörduge lähima turvatöötaja või politsei poole, kes juhatavad teid pealava kõrval arstitelgini või vajadusel korraldavad teie toomise. Meedikutel on raadioside turvameeskonna ja politseiga, seega on abi kiire tulema.
  • Häda korral ärge helistage ise kiirabisse, sest selle vajalikkuse üle otsustab festivali arst, kusjuures enamikul juhtudel polegi kiirabi sekkumist vaja ja nad saavad sõita samal ajal väljakutsele, kus neid tegelikult vajatakse. Pärnus asub kiirabi festivalialast üle jõe, linna teises otsas. Seega võtab niigi ülerahvastatud ranna rajooni festivalialale saabumine kiirabil aega, aga hädasolijat on vaja aidata kohe! Grillfesti teenindavad kogenud arstid, kelle hoolde võite end muretult usaldada.

Ärge unustage oma hommikusi ravimeid võtmata!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles