Kino Sõprus saab 60

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kino Sõprus.
Kino Sõprus. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Tallinna vanim repertuaarikino Sõprus tähistab tänavu kevadel 60. sünnipäeva.

Aprillis tähistab kino sünnipäeva kelmika komöödiafilmide retrospektiiviga, mille raames linastub hoolikalt tehtud valik autorikino parimatest komöödiatest läbi ajaloo. Teiste hulgas on ekraanile oodata Werner Herzogi, Luis Bunueli, Robert Altmani ja Stanley Kubricku humoorikaid teoseid. Retrospektiivi avab 22. aprillil Jafar Panahi tuliuus komöödia „Takso“ („Taxi“), mis vaid mõned nädalad tagasi pärjati Berliinis parima filmi Kuldkaruga.

Lisaks sünnipäeva filmiprogrammile ja pidulikele sündmustele soovib kino Sõprus teha kummarduse oma vaatajatele. „Sellega seoses soovime koguda toredaid lugusid publiku enda hulgast. Olgu see esimene kohting, naljakas juhtum kinokülastusel, sümpaatne sündmus või hirmutav filmikogemus,“ selgitas kino Sõprus turundusjuht Eve Jaanimäe. „Kõik lood on väga oodatud, kõik lood on unikaalsed.“

Lugusid võib saata kirja teel, videona, kasvõi joonistusena aadressile lood@kinosoprus.ee või postiaadressil Kino Sõprus, Vana-Posti 8, Tallinn 10146. Kindlasti tuleks lisada oma kontaktandmed, sest meeleolukamad lood jõuavad kinoekraanile ja kõigi lugude autorite vahel loositakse välja tasuta kinokülastused koos kaaslasega.

Lugusid ootab kino Sõprus kuni 22. aprillini 2015.

Luksuslikku meelelahutust pakkuvat kino haldab alates 2010. aasta veebruarist MTÜ Must Käsi, kelle toel renoveeriti põhjalikult väärikas kinosaal ning soetati moodne DCP digiprojektor, mis võimaldab näidata filme maksimaalselt parima kvaliteediga. Vana hea klassikaline 35millimeetrine filmiprojektor teenib Sõpruse retrospektiive, eriprogramme ja Autorikino sarja, mille raames heiastuvad ekraanile ajatud ning stiilsed filmipärlid kinokunsti ajaloost.

1955. aastal valminud Tallinna vanim repertuaarikino on rõõmustanud vaatajaid 60 aastat järjest, neist viimased viis aastat maailma filmikunsti tippteoste vahendajana. Kompromissitu repertuaariga ja alati moodne Sõprus pakub publikule aasta ringi kõige uuemaid filme maailma hinnatuimate festivalide võistlusprogrammidest Cannes'is, Veneetsias, Sundance'is ja Berliinis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles