Pensionisüsteemi analüüsiga algavad laiapõhjalised arutelud

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalministeerium.
Sotsiaalministeerium. Foto: Toomas Huik

Sotsiaalministeerium ootab oma koostööpartnereid märtsis toimuvale „Riikliku pensionikindlustuse jätkusuutlikkuse ja paindliku eapiiriga pensionisüsteemi põhimõtete“ analüüsi tutvustusele. Analüüs keskendub teemadele nagu pensionide piisavus, solidaarsus ja jätkusuutlikkus ning paindlik pensioniiga.

Analüüs võetakse aluseks edaspidistele aruteludele.

Tutvustamisele tulev analüüs on abimaterjal pensioniteema laiema arutelu algatamiseks ühiskonnas. Peale analüüsi tutvustamist moodustatakse sidusrühmade esindajatest ja ekspertidest koosnev juhtrühm, kelle ülesandeks on esitada 2016. aasta alguses valitsusele ettepanekud riikliku pensionikindlustuse jätkusuutlikkust suurendavate meetmete kohta.

Analüüsis on kasutatud 2011. aasta novembris valminud Poliitikauuringute Keskuse Praxis poolt tehtud uuringut „Eesti sotsiaalkindlustussüsteemi jätkusuutliku rahastamise võimalused“, mis on saadaval internetis PRAXISE kodulehelt: http://www.praxis.ee/vana/index.php-id=socsec.html

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles