Viis müüti töötutele

, pensionär
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööd otsides tuleks olla ise aktiivne.
Tööd otsides tuleks olla ise aktiivne. Foto: RAIGO PAJULA/PM/SCANPIX BALTICS

Kui olete viiskümmend ja peale, on töökaotus tõsine asi. Kui te selles eas uue töökoha leiate, olete ikka õnnelik inimene küll.

Kui see töö on teile veel meele järele, olete väga õnnelik inimene. Aga ega noorematelgi uut töökohta kerge leida ole.

Kui olete lugenud Richard Feini raamatut tööotsijate kohta, kes teevad seejuures 95 viga, siis teate, millised karid teid ees ootavad. Siin on järgmised viis müüti tööotsijatele.

Esimene müüt: Kui tööandjale meeldib minu CV, siis ta helistab mulle.

Head tööd ei leia te kunagi telefoni juures oodates. Kui olete saatnud oma CV, helistage ise firmasse. Parem veel, kui saavutate isikliku kontakti inimesega, kes vastutab firmas uute töötajate valiku eest. Püüdke saavutada endale vähemalt miinimum - vestluse aeg, ning tehke maksimum - korralik kodutöö: uurige just selle firmaga seonduvaid fakte ning tehke endale selgeks tulevase töö olemus. Hea, kui saate aru, mis tööd just teie tegema hakkate.

Teine müüt: Kui firma ei teata vakantsetest kohtadest, on tulutu seal tööd otsida.

Paljud vabad töökohad jäävadki reklaamimata. Kui firmas on tööd teie eriala inimesele ning te soovite seal endale tööd saada, uurige, kas firmas on mõni vaba koht. Kui pole, avaldage kindlasti, et soovite tööd just selles firmas. See, et praegu töötajat ei vajata, ei pruugi nii igavesti jääda.

Kolmas müüt: Mida rohkem CVsid laiali saadate, seda parem.

Töö otsimine ei tohi piirduda pelgalt oma ankeetide laialisaatmisega. Valige välja firmad, mis pakuvad teile kõige suuremat huvi ning kus on teie jaoks perspektiivi. Püüdke saavutada kontakt firma esindajatega.

Neljas müüt: CVs peate kindlasti märkima, millised olid teie töökohustused endistel töökohtadel.

Tegelikult on teil vaja endale korralik reklaam teha. Mitte seda ei pea te rõhutama, millised töökohustused teil olid, vaid milliseid oskusi ja eeldusi te eelmistes töökohtades üles näitasite ning mida olete lõpuks saavutanud.

Viies müüt: CVs peate kindlasti reastama oma endised töökohad.

Tore, kui teil on kirja panna soliidsete firmade nimed, kus olete töötanud, ja kui neid ei ole ülearu palju. Ka see pole hea, kui olete töötanud firmades lühikest aega ja teid on tihti vallandatud. Kindlasti jääb pikk töökohtade nimekiri uuele tööandjale silma. Parem on koostada cv kategooriate alusel. Näiteks, kui soovite müügitööd, siis näidake endised töökohad, kus te omandasite just selle töö jaoks vajalikud võtted.

Teie CV ei tohi piirata võimalusi leida just teile sobiv töökoht. Edu teile!
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles