Videointervjuu: 62aastane eesnäärmekasvaja seljatanud mees: „Ära karda, mine arsti juurde!“

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uno Kivisalu.
Uno Kivisalu. Foto: ERR

Intervjuus ETV saatele Ringvaade ütles 62aastane pensionär Uno Kivisalu, et sai oma võimalikust eesnäärmevähist teada juhuslikult, vahetult enne puhkusereisile minekut, sest oli otsustanud enne reisi üle pika aja perearsti vastuvõtule minna.

„Ma olen selline külma kõhuga, on siis on,” kirjeldas ta Kivisalu oma reaktsiooni võimalikule vähidiagnoosile. Ka diagnoosi kindlaks saamisel ei kaotanud ta oma optimismi. Et mees ei tundnud end ka tavapärasest halvemini, ei arvanud ta ka, et operatsiooniga kiiret oleks.

Kui ta avaldas soovi aga operatsioon sügiseks lükata, oli arst selle vastu ning hoiatas karmi tõdemusega, et võib-olla selleks ajaks enam kedagi lõigata ei olegi.

Operatsioonist paranemine kulges Kivisalul väga edukalt ning ühtki kangemat kõrvalmõju ta tunda saanud ei ole. Muutuda võinuks aga kardinaalselt nii urineerimise kontrollimine kui seksuaalne võimekus.

Eesti mehed on sellised mehed, kes ei taha eriti arsti juures käia, tõdes mees. „Karta pole küll mõtet, parem on õigel ajal ära käia,” soovitas Kivisalu teistelegi meestele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles