Konkurss „Aastad täis sära ja väärikust“ ootab põnevaid tegusid

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oodatakse teateid, mis on parendanud eakate elu. Pildil Pärnu eakate avahoolduskeskus.
Oodatakse teateid, mis on parendanud eakate elu. Pildil Pärnu eakate avahoolduskeskus. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

MTÜ Inkotuba kuulutab välja konkursi „Aastad täis sära ja väärikust”, et tunnustada neid, kes on panustanud eakate elu väärikamaks ja aktiivsemaks muutmisel.

Konkursi võitja kuulutatakse välja tänavu 1.-2. oktoobril Tallinnas toimuval eakate festivalil.
 
„Ootame konkursile osalema tegusid, mis on eakate elu ergutanud, säravamaks ja paremaks muutnud, olgu selleks siis ürituse korraldamine, sportimis- või suhtlemisvõimaluse loomine, kooskäimisikoha rajamine, traditsiooni algatamine, abivahendi valmistamine vms,” rääkis MTÜ Inkotuba juht ja konkursi korraldaja Eha Topolev.

Eakatele suunatud teo või hobi võivad esitada konkursile nii tegijad ise kui nende tuttavad, naabrid, pereliikmed, ühendus, organisatsioon jt, selgitas Topolev. „Oluline on meeles pidada, et konkursil ei võistle mitte inimesed, vaid nende tegu, oodatud on nii suured kui väikesed teod,” lisas ta.
 
Topolevi sõnul on konkurss ühtlasi hea võimalus kohalikele omavalitsustele, organisatsioonidele ning ühendustele tõsta esile oma kodukanti ja silmapaistvaid inimesi, tunnustada parimaid ja tegusamaid.
 
Konkursil osalemiskes tuleb saata  huvitava teo või tegevuse kirjeldus veebiaadressil eakad@festival.ee või postiaadressil MTÜ Inkotuba, Hariduse 6, 10119 Tallinn. Kirjelduse pikkus on maksimaalselt A4. Lisada võib kuni kolm kirjeldavat fotot. Kirjelduse saatmise tähtaeg on 20. september.
 
Kolm parimat tegu pärjatakse auhindadega 1.-2. oktoobril Tallinnas Salme kultuurikeskuses esimest korda toimuval eakate festivalil. Võitjad kuulutatakse välja festivali avamisel 1. oktoobril kell 12.
 
Eakate festivaliga tähistatakse Eestis rahvusvahelist eakate päeva. Festivali eesmärk on väärtustada eakate rolli ühiskonnas, näidata aktiivse ja tervisliku eluviisi võimalusi ning pakkuda kohtumis- ja suhtlemisvõimalust. Salme kultuurikeskuses (Salme 12, Tallinn) ootab kõiki eakaid nendel päevadel hea tuju, muusika ja tants, kasulikud loengud, käsitöönipid, laat, mess ja palju muud.
 
Inkotuba alustas tegevust 2000. aastal, MTÜna tegutsetakse aastast 2001. Inkotoad on Tallinnas, Tartus, Pärnus, Võrus, Viljandis, Rakveres, Haapsalus, Kuressaares, Paides, Kohtla-Järvel ja Narvas.
 
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles