Küsi tasuta õigusnõu Õigusapteegist

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.freepik.com

Eesti Juristide Liit jätkab tasuta õigusabi osutamist, et abivajajatele õigusteenuseid kättesaadavamaks teha.

Eesti Juristide Liidu direktor Krista Paal teatas, et eelmisel aastal osutasid Juristide Liidu liikmed ja juuratudengid tasuta õigusabi 4393 inimesele. „Praegune aasta on näidanud, et õigusabi vajavate inimeste arv on märgatavalt kasvanud,“ lisas ta.

Alates esmaspäevast, 2014 aasta 22. septembrist kuni 12. detsembrini pakuvad üliõpilased Tallinna Linnakantselei teenindussaalis ja Saue vallas taas tasuta õigusabi. Nõustamispäevad on jagatud eesti ja vene keelerühmade järgi, et tagada kvaliteetne õigusabi vastavalt abivajaja keelekasutusele. Nõustamine toimub elava järjekorra alusel.

Tallinna Linnakantseleis antakse tasuta õigusabi esmaspäevast neljapäevani kella 10–16, reedeti kella 10–14.

Saue valla Laagri Kultuurikeskuses (Veskitammi 8) saab tasuta õigusabi esmaspäeviti kella 12–16 ja kolmapäeviti kella 14–18. Täpsemat infot saad kodulehelt www.juristideliit.ee.

Teisipäeval,23. septembril kella 10–14 korraldab Eesti Juristide Liit ühekordse ettevõtmisena Õigusapteegi Tallinna Lasnamäe Linnaosa Valitsuse saalis (Pallasti 54).

Õigusapteegis annavad tasuta õigusabi kõrgelt kvalifitseeritud spetsialistid. Abivajajad saavad tasuta õigusnõuandeid notaritoimingute, pärimisõiguse, perekonnaõiguse, lastele elatisraha nõuete, töölepingu seaduse, maksuõiguse, täitemenetluse, era- ja juriidiliste isikute pankrotimenetluse, kohtusse pöördumise, hagiavaldustele esitatavate nõuete, maksekäsukiirmenetluse, kohalike omavalitsuse ja riigiasutusega suhtlemise ja dokumentide vormistamise, tarbijakaitse ja sinna esitatavate kaebuste lahendamise, korteriühistu ja nende tehtud otsuste, maa- ja omandiküsimuste, lepingu- ning võlaõiguse alal.

Ka veebiportaalist www.juristaitab.ee saab kvalifitseeritud õigusabi. Alates 2014 aasta 1. maist haldab portaali www.juristaitab.ee Eesti Juristide Liit. Ka seal jagavad Õigusapteegi õigusnõustajad ja eksperdid abivajajatele tasuta õigusabi. Kui soovija esitab küsimuse interneti kaudu, saab ta vastuse viie tööpäeva jooksul.

Internetiportaalis antakse abi perekonnaõiguse, võlgade ja nende ümberkujundamise, eluruumi omamise ja kasutamise, üürisuhete ja korteriühistue problemaatika, pärimisõiguse, asjaõiguse (maa ja kinnisvara), täitemenetluse ja eraisiku pankroti ning kohtusse pöördumise ja hagile esitatavate nõuete osas.

Põhjalikumat teavet Õigusapteegi korralduse, nõustajate spetsialiteedi ja võimaluste kohta saab Eesti Juristide Liidu kodulehelt www.juristideliit.ee või telefonil 6313002.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles