Vanemaealised on Järva Kaitseliidu raudvara

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaitseliidu Järva malevasse kuulub viimastel andmetel 625 liiget. 89 kaitseliitlast on vanemad kui 60.

Puhkusel viibiva malevapealik kolonelleitnant Arvi Niglase asetäitja, maleva staabiülem kapten Janek Männik kinnitas, et vanemaealised kaitseliitlased saavad väga hästi hakkama. "Noorte peale ei pruugi alati kindel olla. Vanemaealised seevastu on stabiilsed ning hästi kohusetundlikud - neid võib nimetada isegi meie maleva raudvaraks," tunnustas ta. «Järva malev on ju teada-tuntud oma kolme taadu poolest. Need on kolm vanemat härrat panustavad noortetöösse. Üks neist, Vello Laprik, on Järva maleva 2013. aasta kaitseliitlane."

Vanemaealisemate seas on nii neid, kes kuuluvad Kaitseliitu juba selle taasloomisest peale kui ka neid, kes on selle vabatahtliku riigikaitseorganisatsiooniga liitunud hiljem. "Rakendust leiavad nad kõik. Valdavalt kuuluvad nad tagalameeste hulka, kuid need, kelle tervis lubab, on meil ametis ka auto- ja bussijuhtidena," selgitas ta.

Euroopas valitsev ebastabiilne julgeolekuolukord pole Järvamaa kaitseliitlaste arvu kasvatanud. "Mõnel kuul liitub meiega rohkem, mõnel kuul vähem inimesi - nagu tavaaastatelgi,» selgitas Janek Männik.

Vaata videost, kes ja kui vana on Järva maleva vanim liige.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles