Eakate juubelifestivali pääsmeid saab tasuta

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eakate festival
Eakate festival Foto: Erakogu

Südameapteekides ja Inkotubades üle Eesti on võimalik saada eakate festivali tasuta pääsmeid. Kohapealt ostes maksab pilet 2 eurot. Ühtlasi jätkub eakate laulu- ja tantsukollektiivide registreerimine festivali taidlusprogrammi.

Tänavu 1.-2. oktoobrini Tallinnas Salme kultuurikeskuses toimuv viies Eakate festival sisaldab varasemast enam suurepärast meelelahutust ja põnevaid esinejaid. Festivali avamisel, 1. oktoobril teeb muusikalise tervituse Rahvusooper Estonia.

Loenguosas õpetab Maia-Agate Väljataga tundma vananemisega seotud tegureid ja neid vältima, Hiina meditsiini keskuse juht Rene Bürkland räägib Idamaade pikaealisuse saladusest, psühhiaater Jüri Ennet jagab soovitusi ja nõuandeid teemal „Hingerõõm on oma teha“ ning lavalaudadele astub ka armastatud tele- ja kalamees Vladislav Koržets, kuulda saab Ida-Tallinna keskhaigla spetsialistide nõuandeid ning proovida naeruteraapiat. Kohal on ka seenioride laulukonkursi võitjad ning loomulikult eakate taidlusrühmad üle Eesti. Seoses liikumisaastaga on koostöös Eesti Olümpiakomiteega avatud liikumissaal.

Eakate taidluskollektiivid saavad ennast esinema registreerida festivali kodulehel www.eakatefestival.ee

Festivali raames toimub ka tänavu konkurss „Aastaid täis sära ja väärikust“, kuhu oodatakse eakate inimestega seotud säravaid algatusi ja ideid, et tunnustada neid vääriliste auhindadega. Ettepanekute laekumise tähtaeg on 10.september. Auhinnad panevad välja Tallink, TENA, Dermoshop, Südameapteek jt. Konkursi kategooriad: põlvkondadevaheline side, omastehooldus, seltsielu, sport, kultuur, aktiivne tervisesportlane/treener, teadmised, persoon, karuohakas.

Eakate festival algab rahvusvahelisel eakate päeval (01.10) ning see on kujunenud populaarseks ürituseks eakate hulgas nii Tallinnast kui üle-Eesti. Eelmisel aastal oli festivalil osalejaid üle 3000.

Festivali eesmärk on väärtustada eakate rolli ühiskonnas, näidata aktiivse ja tervisliku eluviisi võimalusi, ning pakkuda kohtumis- ja suhtlemisvõimalust.

Mittetulundusühing Inkotuba juht Eha Topolevi sõnul on tagasiside näidanud, et osalejatele on festival aasta sündmus, kus on võimalus panna selga peoriided ja tulla kodust välja, kohtuda oma eakaaslastega, kuulata temaatilisi loenguid ja nautida eakate taidluskollektiivide pakutut.

Festivali korraldaja on MTÜ Inkotuba, kes igapäevaselt teenindab eakaid ja puudega inimesi ja kelle teenuseid kasutab üle 5000 inimese üle Eesti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles