Laadakauplemine annab pensionile lisa

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänavusel Seidla laadal löödi senine osalejate ja külastajate rekord.

Üks neist, kes tuli Järvamaa laadale oma kaupa pakkuma ja pensionile lisa teenima, oli Virumaa mees Hans Burm. Kuigi paljud kauplejad kinnitasid vana tõdemust, et külastajaid-uudistajaid on palju, kuid reaalseid ostjaid vähe, jäi valdavalt vene päritolu auto- ja mootorrattajuppe pakkunud Burm laadaga rahule. „Inimestel pole kindlat kaubaeelistust, otsitakse kõike,“ sõnas ta.

Müügiks pakutav kraam tuli Burmi kodustest suurtest varudest. Kaupa võttis ta kaasa täpselt nii palju kui universaalkerega autosse mahtus. Piltide järgi müüs ta ka mitut terviklikku mootorratast. Võimalikud ostjad uurisid ka ühe puidust kohvri hinda.

Laadakorraldaja Mati Raal ei soovita inimestel aastatega kogutud vanavara pensionisambana säilitada. „Asjad tuleks müüa maha ikka siis, kui seda vaja on,“ soovitas ta. „Kui te ei tea asjade väärtust või pole sobivaid hoiustamistingimusi, ei tasu hinnalisi asju lihtsalt oma käes hoida,“ ütles Raal.

Ta lisas, et kollektsionääride seas lähevad hästi kaubaks erinevad postkaardid. „Markide, märkide, müntide puhul peab väga täpselt teadma, mis ja kui palju väärt on. Mina neid hindu ei tea, kuid on eksperdid, kel on hinnaraamatud olemas.“

Laadakorraldaja Mati Raal pakkus, et tänavusel laadal võis olla üle 3000 külastaja ja umbes 230–240 kauplejat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles