VIDEOINTERVJUU: Pensionärid lähevad talve eest pakku Kanaari saartele

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Intervjuus ETV saatele Ringvaade ütles Viljandimaa pensionär Asta Kass, et lastelt jõulukingiks saadud lennupiletid Kanaari saartele pöörasid ta täielikult Tenerife usku. Ta sai seal hakkama oma pensioniga ja arvas, et lendab sinna nii kaua, kui jaksab.

Asta Kass on suure pere ema Viljandimaalt, tal on 5 last, 9 lapselast ja 3 lapselapselast. Pärast pensionile jäämist hakkasid tunda andma tervisehädad, seda eriti külma ja niiske ilmaga. Jõulukingiks saadud lennupiletid Tenerifele kasutas naine ära hea meelega ning jäi saarele kolmeks ja pooleks kuuks.

„Meeleolu on ikka hoopis teine kui sa sealt tuled - ei ole seda külma talve olnud,” on naine rõõmus. Teisel korral lendas ta sooja talve pidama juba koos tuttava paariga. Et paremini ära elada, jagati omavahel nii elamis- kui üürikulud.

Kõige rohkem köidab Astat saare juures selle meeldiv kliima. „Mul hakkasid tervisehädad tulema ja ma kohe tundsin, et mul läks paremaks,” meenutas ta saare võlusid. Talve jooksul käis Asta iga päev rannas ning kudus ajaviiteks valmis 55 paari sokke.

Põhiliseks toiduks nimetas Asta puuvilju, mida saab kohapealt väga soodsalt osta. Igal talvitajal kulus kuus toidu peale kuni 70 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles