Lugeja arvab

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postkast
Postkast Foto: Elmo Riig / Sakala

60+ on väga huvitav. Artiklid sisutihedad, ei lohise. Lugesin algusest lõpuni läbi.

Maie Pere, Pärnu

Kõik ajakirjas toodud artiklid on aktuaalsed ja suure igapäevase tarbimisväärtusega. Tahaksin vaid juhtida tähelepanu artiklis „Jäägu minust üksnes rõõm” toodud näitele elust enesest, sest sealt võib pealiskaudsel lugemisel aru saada, nagu surnud abikaasa nimel olnud suvila jagataksegi kolmandike kaupa pärijate vahel ära. Rõhutama peaks, et algul kuulub lesele pool suvilast ja alles siis ülejäänud pool jagatakse võrdsetes osades pärijate vahel ehk siis lõpuks kuulub suvila 66,7 protsendi ulatuses lesele ja 16,65 protsenti kummalegi lapsele.

Ahto Tammsaar, Porkuni, Lääne-Virumaa

Seekord meeldisid kõige rohkem kalmistuga seotud lood, sest need käigud tulevadki ette võtta. Näpunäited nii sobivatest taimedest kui ka hauaplaatide korrashoiust on väga kasulikud. Testid küünalde põlemisest aitavad ehk edaspidi sobivamaid küünlaid osta. Köögi-lugudest pakkus huvi porgandilugu, sest sageli ei tule ise selle pealegi, mida kasulikku ja tervislikku tavalisest porgandist teha saab. Porgandikisselli retsepti lugemine pani suu vett jooksma. Lapsepõlv tuli kohe meelde! Ise pole seda ammugi teinud, sest oma lastele ei maitsenud ja kardan, et lapselapsedki söövad seda pika hambaga.

Anne Pohlak, Salla, Lääne-Virumaa

Olen ajakirjaga väga rahul. Seekordsest lehest sain palju juhiseid just selle kohta, mis mind väga huvitas. Kuna olen juba küllaltki eakas, siis kummitab ka mind, mis saab siis, kui mind enam pole. Tänu ajakirjas kajastatud testamendiloole said paljud asjad selgemaks ja tean, mida edasi teha. Veel kord suur-suur aitäh ja soovin, et jätkaksite samas rahvasõbralikus vaimus veel kaua!

Hugo Tasane, Kunda, Lääne-Virumaa

Margus Haava artikkel „Jäägu minust üksnes rõõm” tuletas meelde, et inimsuhete väärtused ja esivanemate austus on kordi enam väärt kui 100 hektarit põllumaad. Asjalikud soovitused!

Evi Klamas, Audru, Pärnumaa

Lugesin kõik ausalt läbi, sobis küll!

Aleksander Kikas, Sangaste, Valgamaa

Ajakirjas olid kõik vajalikud teemad. Optimistlikumad lood meeldivad rohkem: näiteks porgandijutud ning sportlikud vanataadid. Endal oli mul aasta tagasi puusaoperatsioon. Enne seda oli ikka väga vilets olla ning meeleolu oli igati nullis. Nüüd on asi palju parem! Soovitus kõigile, hoidke oma tervist!

Kalev Lasberg, Rakvere

60+ on väga hea ajakiri. Isiklikult ei meeldinud kalmude kaunistamise loos antud resoluutne hinnang: kunstlilled ei sobi surnuaeda. Artiklist võis välja lugeda leinaja hoolimatust, kui ta kord nädalas ei käi kalmuaias värskeid lõikelilli viimas. Nõus, kui leinaja elab surnuaiaga samas geograafilises punktis. Minu omaste hauaplats asub Valgas Toogipalu kalmul, ise elan Pärnumaal Toris ja kevadest sügiseni on mul võimalik kohal käia kolm korda, sest pole autoomanik. Ja kuigi möönan elavate lillede vaieldamatut prioriteeti kunstlillede ees, hindan ometi kauneid ja maitsekaid kunstlilli omaste kalmul. Tundsin selle kirjutise toonist end ebameeldivalt puudutatud.

Elve Katai, Tori, Pärnumaa

Tartus jagati ajakirja 60+ väärikate ülikooli loengul, mis toimus Vanemuise 46 ringauditooriumis. Teemad, mida käsitletakse, on eakatele vajalikud ja õpetlikud. Enim tõstaksin esile lugu kalmistukultuurist. Sellekevadiste talgute „Teeme ära!” raames osutas klubi „Hõbehelk” kalmistutöötajatele kaasabi Raadi kalmistu kultuuritegelaste hauaplatside korrastamisel. Ka aasta tagasi riisusime nii kevadel kui ka sügisel hauaplatse.

Elle Tobreluts, Tartu

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles