Lugeja arvab

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postkast
Postkast Foto: Erakogu

Olen Sakala ja Pärnu Postimehe tellija. Saan kaks 60+ numbrit. Teise saadan Läänemaale õekesele. Olge tänatud!

Maia Raik, Surju, Pärnumaa

Minu postkasti saabus see ajakiri esimest korda. Et olen ka ise 60+, siis oli nagu kohe „kohustus” see kaanest kaaneni läbi lugeda. Igast artiklist oli võimalik leida mingi tarkusetera, millisest suurem, millisest väiksem, aga olemas need olid. Kõige enam meeldis mulle lugu kõrgest vererõhust, sest see kõik tundus nii tuttav. Ka mina olen elanud oma suurema osa elust madala vererõhuga ja ei osanud arvatagi, et see aeg võib otsa saada. Aga umbes neli aastat tagasi tekkisid sageli peavalud. Aga inimesel ikka pea valutab. Vahel tekkisid tasakaaluhäired. Vanus ka sealmaal. Igaks juhuks hakkasin siiski vererõhku jälgima ja välja tuli, et rõhk kõrge ning mitte vähe. Nii ma siis võtangi juba paar aastat rohtu. Ei mingeid peavalusid enam ja maailm ei kõigu ka. Järjekordne tõestus, et on siiski vaja olla iseenda suhtes pisut tähelepanelikum. Ristsõna on üks ilmatu tore asi selleks, et hoida see 60+ aju töös.

Maie Põltsamaa tagant

Ajakiri on mõeldud elukogenud inimesele. Ehkki mul on aastaid ja elukogemusi 80+ võrra, leidsin palju vajalikku. Näiteks, kuidas toime tulla selle piskuga, mis peale eluasemekulutuste, ravimite ja esmatarbekaupade tasumist järele jääb ning elukvaliteet päris madalale ei langeks. Aga ka tervisealast informatsiooni, selgitusi ravimikirevas rägastikus orienteerumiseks, ülevaade ravipakettidest Eestis, voodihaige hooldamisest. Igaüks leiab endale tähtsa loo ise üles.

Helgi Kreek, Rakvere

Jälle kord lugemist otsast lõpuni. Ja veel ülelugemist ka. Mõtlen nende üksikute linnapensionäride peale, kes peavad ainult säästma, et mitte võlgu jääda. Ja iga kulutuse mitu korda läbi kaaluma. Aga selline on kord juba vanuri elu. Aga kevad tuleb iga päevaga lähemale, päike näitab end ka sagedamini, küll need talvekülmad ka otsa saavad! Ja suvel on mõtted hoopis kirkamad!

Tiiu Ivask, Sangaste, Valgamaa

Nagu ma aru saan, loevad ajakirja 60+ ka nooremad inimesed, sest see läheb paljudesse peredesse üle kogu Eesti. Ja peaaegu tasuta, ainult aitähi eest. Kõik lood on olnud vajalikud ja harivad. Selles numbris huvitas mind kõige rohkem Tiit Reinbergi lugu „Kuidas tulla toime väikese pensioniga?”. Asjalik oli Annika Poldre lugu, kus võrreldi meie ja naaberriikide pensione. Väga vajalik oli lugu kõrgest vererõhust ja kuidas sellega hakkama saada. Sille Varblane on üks väga tubli noor naine. Olen tema koolitustel käinud ja palju kasulikku õppinud. Novembrikuus asutasime Uue-Kariste rahvamajas seltsingu 60+, et oleks tore omaealistega koos käia ja midagi huvitavat teha või lihtsalt niisama suhelda.

Leili Tšernõšova, Uue-Kariste, Viljandimaa

60+ on igati huvitav, kuid alati loen kõige enne kolumni rubriigis oleva loo. Seekord David Vseviovi arvamuse, et ei ole vaja elada minevikus, kui oled juba 60+. Kahjuks olen mina väga tihti mõtteis lapsepõlvekodus Heimtalis, Kasekülas. Ootan kevadet, kargeid märtsihommikuid, esimest kuldnokka ja kraaviveerel kollaseid paiselehti.

Laine Soo

Väga hea ajakiri vanemaealistele. Me pole ju enne vanad olnud ja seepärast puuduvad meil paljud oskused. Peale selle areneb elu meie ümber tohutu kiirusega.

L.T. Pärnu

Olen pea 80aastaseks saav pensionär ja elan pärast oma abikaasa surma tütre juures Viiratsis. Loodus on siin ilus ja inimesed sõbralikud. Et mul on väga toetav tütar, ei kurda ma millegi üle, käime teatris, kinos, muuseumis, kui rahakott on loa andnud. Ka varasema kodukandi Võhma tuttavatega suhtlen, loen, jalutan, teen näputööd. Meeldis väga David Vseviovi „Meile kuuluv meie aeg”. Püüan elada ikka praeguses ajas. Ei taha enam 9. märtsi pommitamist üle elada. On olnud ka raskemaid aegu kui praegune. See on ikkagi oma riik.

A. Neeme, Viiratsi, Viljandimaa

Olen 66aastane raske puudega pensionär. Minu abistada on 75aastane vasakult poolt halvatud abikaasa, kes on praktiliselt voodihaige. Teie viimases numbris oli just minule head nõu voodihaige asendite kohta.

Leili Lendre, Karksi-Nuia

Artiklis „Kiirelt ja lihtsalt” leidsin mõõdutabeli. Parem panen selle oma köögiriiulile.

S, Mitt, Kilingi-Nõmme, Pärnumaa

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles