Kaunid kuldkollased kevadpühad

, toidublogi autor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värvitud munad.
Värvitud munad. Foto: Sille Varblane

Lihavõttepühadele on antud mitmeid nimesid – ülestõusmispühad, munadepühad, kevadpühad.

Igal tähtpäeval on oma värv ja oma lõhn, omad traditsioonid ja toidud. Lihavõttepühad on väga rõõmsad pühad. Kui läheb hästi, lisab ilmgi palju sära ja soojust, nii et hommikupäike kuldab kööki ja muudab kollase või helerohelise laudlina veelgi säravamaks. Lihavõtte hommikulaud ongi meie pere kauneim tähtpäevalaud oma rõõmsate värvide, armsate lisandite ja kaunite maitsvate toitudega.

Pühademeeleolu aitavad luua pajuoksad, mis nädal varem palmipuudepühaks tuppa toodud.

Mõni nädal varem tuppa toodud pungas oksad võivad ka selleks ajaks juba hiirekõrvul olla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles