Tikutopsidest nukukummut

Tea Raidsalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nukukummut
Nukukummut Foto: Tea Raidsalu

Kui väikese neiu nukumaja vajab hädasti sisustamist, saavad vanaema ja vanaisa talle kindlasti appi minna. Lapselapsega üheskoos meisterdamine on ju igati lõbus. Kui tikutops tühjaks saab, ära lennuta seda leekidesse või prügikasti, vaid pane tallele, sest sellest saab vahvaid asju meisterdada.

Kogu kokku kolm-neli tühja ühesuurust tikutopsi, sobita need üksteise peale virna ning kleebi omavahel kokku. Seejärel tuleks ette võtta sahtlite ehitus. Igava valge toosikülje võib kas ära värvida, joonistada sellele mustri või kleepida peale riidetüki või pabeririba. Keskele meisterda nupp. Kõige lihtsam on kasutada selleks väikest pärli või nööpi, mis tasub pigem külge õmmelda kui kleepida, nii püsib see kindlamalt küljes. Kõige viimaks viimistle, kleepides nukukapikese ümber kangatüki või värvilise paberi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles