Tätoveering pole vaid noorte pärusmaa

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viiekordse ema, kuuekordse vanaema ja ­ühekordse vanavanaema Ene nahka katavad ­mitmed täto­veeringud. Näiteks on tema seljal ühiste huvidega noortepundi tunnuslause „Saatus sunnib lahkuma, kuid mitte unustama”, millesse on põimitud selle seltskonna eesnime­tähed.
Viiekordse ema, kuuekordse vanaema ja ­ühekordse vanavanaema Ene nahka katavad ­mitmed täto­veeringud. Näiteks on tema seljal ühiste huvidega noortepundi tunnuslause „Saatus sunnib lahkuma, kuid mitte unustama”, millesse on põimitud selle seltskonna eesnime­tähed. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Keha kaunistamine ­püsipiltidega ei ole omane üksnes mässumeel­setele ­noortele. See, et ­seeniorid ei edvista oma piltidega avalikult, ei tähenda, et tätoveeritud vanemaealisi meie ­keskel ringi ei liigu. Minge suvel randa ja veenduge selles ise.

Tätoveeringutega seostub väga põnev maailm. Ameerikas on näiteks juba aastaid telereitinguid löönud elukutselisi tätoveerimiskunstnikke ja nende salongide igapäevaelu kajastavad tõsielusõud. Kuulsused Kat Von D ja Ami James naudivad ebajumala staatust ja pööravad oma eeskujuga tuhandeid jüngreid keha kaunistamise usku.

Arvamusel, et tätoveeringud on madalama klassi, näiteks seiklejate, meremeeste või vangide elu osa, pole praegusel ajal enam mingit alust. Vastupidi, tätoveeringuid lasevad oma nahale toksida kõikvõimalike elualade inimesed vanusest hoolimata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles