Kaaruspaelaga kaunistatud konksud kaitsevad laulupeolisi vanakurja eest

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kersti Rattus
Kersti Rattus Foto: Laulu- ja tantsupeo SA

Laulu- ja tantsupeo kunstnik Kersti Rattus selgitas, miks hakkab staadioniväravaid kaunistama koksudest koosnev kujunduselement. „Eesti rahva pärimusloost teada, et kui on tegemist konksuliste elementidega, siis kannab see kaitsemaagilist jõudu. Nimelt arvati, et sellistesse aasadesse jääbvanakurja jalg kinni ja ta ei pääse kurja tegema,“ rääkis kunstnik Kersti Rattus, kes igapäevaselt töötab Viljandi Kultuuriakadeemias teatrikunsti visuaaltehnoloogia dotsendina. Tema sõnul on tegemist kujunduselemendiga, mis on ühtmoodi lihtne ja kaugele nähtav.

Vaata juuresolevast videost, milline kaaruspael välja näeb ning ammuta inspiratsiooni, kuidas lihtsate ja käepäraste vahenditega kaunistada laulu- ja tantsupeo rongkäiku. “Sisuliselt on tegu isolatsioonitoruga, mille katmiseks võib kasutada seda, mida fantaasia lubab, näiteks vanu t-särke. Sellega saab hakkama iga tantsija ja laulja,” rääkis Kersti Rattus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles